Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

with one comment

ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Αντίθετα με τις λογικές των «πεφωτισμένων ηγετών», που λαμβάνουν το χρίσμα από τα κόμματά τους, για να ηγηθούν στις εκλογές του Νοεμβρίου και να διεκδικήσουν τα κομματικά τους ποσοστά, ΕΜΕΙΣ, οι απλοί πολίτες αυτού του τόπου, ξεκινάμε μια προσπάθεια δημιουργίας ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης στο Δήμο Ιεράπετρας και τον Μακρύ Γιαλό.

Αφετηρία μας είναι η τελματώδης κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα δημοτικά μας ζητήματα με τις πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί μέχρι σήμερα, αλλά και οι απαισιόδοξες προοπτικές που επιφυλάσσει το σχέδιο «Καλλικράτης». Ένα σχέδιο που φέρνει το «Μνημόνιο» στις γειτονιές μας, μας πνίγει με τις «υποχρεώσεις του», μηδενίζει τις δαπάνες για την τοπική αυτοδιοίκηση και ανοίγει το δρόμο στους μεγαλοεργολάβους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους τραπεζίτες. Συνδέει τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών με κριτήρια κέρδους, διαλύει εργασιακές σχέσεις, στερεί σε ενεργά κομμάτια δημοτών την πρόσβαση στην αιρετή τοπική αυτοδιοίκηση, βάζει τους κανόνες της αγοράς πιο βαθιά στη ζωή μας.

Η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουμε είναι μεγάλη. Θα έχει όμως σίγουρη επιτυχία, αν όλες οι υγιείς κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας, οι ενεργοί πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, η νεολαία, οι γυναίκες, οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων, πουν το μεγάλο ΟΧΙ σε όλα αυτά. Φωνάξουν δυνατά, αλλά και με την ψήφο τους, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Πιστεύουμε ότι η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να έχει άλλα χαρακτηριστικά, από αυτά που μέχρι σήμερα της έχουν προσδώσει και από αυτά που το σχέδιο «Καλλικράτης» της επιφυλάσσει.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη γίνονται στη μέση της οικονομικής κρίσης και σε αναμονή του επόμενου «επικυρωμένου» μνημονίου. Οι βασικές μας αρχές και προτάσεις δεν μπορούν να μην έχουν σαν κεντρικό στόχο, ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Είναι προτάσεις, που δεν υποβαθμίζουν την νοημοσύνη μας και την αξιοπρέπειά μας.

 • Στηρίζουμε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου (βρεφονηπιακοί σταθμοί, γηροκομείο, βοήθεια στο σπίτι, στέκι νεολαίας, κ.α) με έμφαση στις ανάγκες των νέων, των ηλικιωμένων και των ανέργων.
 • Στηρίζουμε και θα αγωνιστούμε μαζί με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας, για το δικαίωμα των συμπολιτών μας στην πρόληψη και την υγεία. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και όχι προνόμιο. Το Νοσοκομείο πρέπει να αναβαθμιστεί ώστε να καλύπτει όλες τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής. Στηρίζουμε, τη δημόσια δωρεάν παιδεία, την ανάδειξη των ντόπιων πολιτιστικών σχημάτων, που αποτελούν τη βάση ανάπτυξης του πολιτισμού της περιοχής μας και τη διατροφική ασφάλεια.
 • Στηρίζουμε ενεργά, σε επίπεδο παραγωγής και σε επίπεδο διάθεσης των προϊόντων, τη βιώσιμη γεωργία, που αποτελεί τον κύριο οικονομικό παράγοντα στην περιοχή μας και ζητάμε να υπάρξει μεγαλύτερη ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
 • Προωθούμε δράσεις για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αγωνιζόμαστε για ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες τουρισμού και εστίασης. Δείχνουμε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στον πολιτισμό, τα ζητήματα της νεολαίας, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση.
 • Στηρίζουμε τα Δημοτικά Διαμερίσματα, που με το «σχέδιο Καποδίστρια» εγκαταλείφτηκαν. Τα Δ.Δ είναι πλούτος για τον τόπο μας και με τις απαραίτητες υποδομές, μπορούν να ξαναζωντανέψουν και να μετατραπούν σε κύτταρα βιώσιμης ανάπτυξης.
 • Στηρίζουμε την ορθολογική διαχείριση του εδάφους και του νερού. Είναι δύο ζωτικοί πόροι, που με τις πολιτικές που ακολουθούνται σήμερα, αλλοιώνουν τα οικονομικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας.
 • Στηρίζουμε και ενισχύουμε τη δημιουργική κοινωνική ένταξη των οικονομικών μεταναστών και θα δείξουμε την κοινωνική μας αλληλεγγύη. Στηρίζουμε την επανένταξη στην κοινωνία αποκλεισμένων ομάδων.
 • Τέλος στηρίζουμε τη δημιουργία θεσμών λαϊκής συμμετοχής και άμεσης δημοκρατίας (συνοικιακά συμβούλια, συνελεύσεις γειτονιάς και δημοτικών διαμερισμάτων, τοπικά δημοψηφίσματα κ.α) ώστε να μπορεί ο πολίτης να εκφράζει τις απόψεις του .

Είμαστε αισιόδοξοι ότι η τοπική μας κοινωνία, συνειδητοποιώντας τις αιτίες της κρίσης, θα συμπορευτεί μαζί μας.

Για την επιτυχία αυτού του οράματος, που έχουμε για το δήμο μας, σας καλούμε όλους και όλες, ισότιμα, χωρίς αποκλεισμούς, να συμμετάσχετε.

Υπάρχει δουλειά για όλους.

Αρκεί να το πιστέψουμε.

Η Ιεράπετρα και ο Μακρύ Γιαλός έχει την ποιότητα και τους ανθρώπους για να μπορέσει να αναπτυχθεί πρωτοποριακά.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Advertisements

Written by politesiermg

22/09/2010 στις 1:33 μμ

Ένα Σχόλιο

Subscribe to comments with RSS.

 1. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΙΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΕΝΕΡΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. ΜΕΓΑΛΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΨΑΧΝΩ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

  ΜΑΝΟΛΗΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ

  04/10/2010 at 1:06 μμ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: