Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Δελτίο Τύπου της Κίνησης για την υποψηφιότητα της Αλίκης Ξανθάκη

leave a comment »

Κατέληξε τελικά στην υποψηφιότητα της Αλίκης Ξανθάκη, η Συντονιστική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας  στην αποψινή ανοικτή συνάντησή της.

Η πρόταση είχε τεθεί προς συζήτηση στη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο  (18/9/10) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ με προσέλευση δεκάδων πολιτών και από τους δύο Δήμους.
Η Επιτροπή -που είχε συσταθεί στην προηγούμενη Συνέλευση- αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη να διευρυνθεί η συμμετοχή στα κοινά από τους απλούς ανθρώπους, που δεν είναι απαραίτητα ενταγμένοι σε κάποιο κόμμα, προτείνοντας σαν τέτοια υποψηφιότητα την κ.Ξανθάκη, δημότισσα Ιεράπετρας και εργαζόμενη μητέρα.

Η κ.Ξανθάκη, ως υποψήφια –στην δεδομένη στιγμή- επικεφαλής του συνδυασμού, ανέφερε:

«Είναι πάρα πολλοί εκείνοι, που θα μπορούσαν και –για μένα- θα έπρεπε να βρίσκονται στη θέση μου, γιατί έχουν βαθύτερη γνώση των προβλημάτων και αναγνωρίσιμη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Άνθρωποι που αυτοπεριορίζονται στην δουλειά τους με τη λάθος αντίληψη ότι η πολιτική είναι για τους πολιτικούς.
Πιστεύω πως με την Κίνησή μας, αυτοί οι άνθρωποι θα ενθαρρυνθούν να βγουν μπροστά ως επικεφαλείς ή ως σύμβουλοι. Δεν χρειαζόμαστε χρίσματα, έχουμε την αμεσότητα της επικοινωνίας μας. Και είμαστε όλοι άνθρωποι με δουλειές και πολλές υποχρεώσεις, επομένως δεν έχουμε άλλη λύση από το να δουλέψουμε συλλογικά.
Γνωρίζουμε ο καθένας από τη δική του εμπειρία και καθημερινότητα τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας. Και σήμερα, αντί να βλέπουμε να λύνονται, καθημερινά μαθαίνουμε για καινούργια, που προκύπτουν από τη νέα, ολοένα και πιο πιεστική πραγματικότητα.
Η μόνη λύση για μας είναι η συμμετοχή, γιατί λύσεις, χωρίς τους πολίτες, δεν υπάρχουν
».

Στη συνέχεια η Επιτροπή ζήτησε τις προτάσεις των παρευρισκόμενων. Οι περισσότεροι τοποθετήθηκαν, θέτοντας σε γενικές γραμμές τα εξής θέματα:

Να διατηρηθεί πολυσυλλεκτική και ανεξάρτητη από κόμματα η Κίνηση, χωρίς να σημαίνει ότι είναι ανάγκη να απολογηθεί κάποιος για το πολιτικό χώρο, με τον οποίο τυχόν συνδέεται.
Να διασφαλιστεί η δημοκρατικότητα των διαδικασιών και να μείνει ανοικτή η Κίνηση σε όλους τους πολίτες που συμφωνούν με την διακήρυξη που έχουμε δώσει στη δημοσιότητα, πριν και μετά τις εκλογές.

Να ξεκινήσει μια καταγραφή των προβλημάτων στην περιοχή μας από τους ανθρώπους που τα ζουν και με βάση αυτή τη δουλειά να διαμορφώσει το δημοτικό πρόγραμμα του συνδυασμού.

Επίσης από τη Γενική Συνέλευση προέκυψε σημαντική διεύρυνση της Συντονιστικής Επιτροπής σε 17 άτομα.

Στην αποψινή συνάντησή της η Συντονιστική Επιτροπή – ελλείψει και κάποιας διαφορετικής πρότασης –κατέληξε οριστικά στην υποψηφιότητα της κ.Ξανθάκη. Συζητήθηκαν,  επίσης, προτάσεις για την κατάρτιση του δημοτικού ψηφοδελτίου, οργανωτικά θέματα και η πραγματοποίηση της επόμενης ανοικτής εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας, που θα ανακοινωθεί σύντομα. Συγκροτήθηκε επιτροπή Τύπου και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και ο εκπρόσωπος Τύπου που θα έχει την επαφή με τα τοπικά ΜΜΕ.

Η Επιτροπή, στην οποία απόψε προστέθηκαν 3 ακόμη μέλη, εξακολουθεί να παραμένει ανοικτή σε κάθε κάτοικο της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γιαλού, που νιώθει ότι θέλει και μπορεί να προσφέρει με οποιονδήποτε τρόπο.
Advertisements

Written by politesiermg

20/09/2010 στις 10:05 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: