Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Δήλωση της επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες εν δράσει»

with one comment

«Μα, γιατί ασχολείσαι;»

Ως μία από τους πολλούς, που «κοιτάμε τη δουλειά μας»,  βρίσκομαι ξαφνικά  επικεφαλής, της πολύ δυναμικής ανεξάρτητης κομματικά Κίνησης, που ξεκίνησε από την αυθόρμητη μάζωξη κάποιων ανθρώπων.  Λίγες δεκάδες στην αρχή, όλο και περισσότεροι στην συνέχεια.

Ποτέ κάτι τέτοιο δεν ήταν στις φιλοδοξίες μου. Μετά τις σπουδές μου γύρισα στα πάτρια εδάφη, γιατί εδώ βρίσκονται όλοι και όλα όσα αγαπώ.  Δουλεύω εδώ από τότε – είτε στο αντικείμενο των σπουδών, είτε όχι- και νιώθω πολύ περήφανη για την οικογένεια που έχω δημιουργήσει και για τους λίγους, αλλά αληθινούς φίλους μου.  Δεν έχω αποκτήσει αξιώματα, ούτε έχω καταξιωθεί μέσα από δημόσιες θέσεις.

Είμαι απλά μια γυναίκα με την ελπίδα να δω την περιοχή μας να αλλάζει προς το καλύτερο πριν γεράσω.  Να διεκδικεί πράγματα, που αξίζουν στη θέση και τη δυναμική της, ανάλογα και με την μεγάλη οικονομική προσφορά των ανθρώπων της στην οικονομία της χώρας.

Θέλω να δω τις νέες «ισχυρότερες» -όπως μας υπόσχονται- με τον  «Καλλικράτη» – δημοτικές αρχές να στέκονται δίπλα στους ανθρώπους  και όχι πιστές στις κομματικές τους επιταγές.

Θέλω να δω τα θέματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον μας, με την επιβίωσή μας πλέον  σ’ αυτόν τον τόπο, να συζητιούνται ανοικτών των θυρών και όχι να αποφασίζονται μετά από μυστικές συνεννοήσεις και τηλεφωνήματα.

Για δεκαετίες δοκιμάσαμε τους ίδιους ανθρώπους, που με τη σημαντική τους πολιτική καριέρα στα μεγάλα κόμματα, μας έπεισαν ότι οι διασυνδέσεις και η  επιρροή τους θα έφερνε ανάπτυξη και μεγαλόπνοα έργα. Λιμάνια, Αεροδρόμια κλπ. Μας έπεισαν έτσι να γυρίσουμε στις δουλειές μας, γιατί κάποιοι «ικανότεροι» έχουν αναλάβει.

Δύο δεκαετίες μετά, φτάσαμε να συζητάμε για  αυτά που είχαμε σίγουρα. Όπως το αυτονόητο δικαίωμά μας να έχουμε δωρεάν, αξιόπιστες και προσβάσιμες σε όλους υπηρεσίες υγείας, καθαρό πόσιμο νερό, στοιχειώδεις κοινωνικές υπηρεσίες. Γυρίσαμε δηλαδή 50 χρόνια πριν…

Δηλώνουν ανήμποροι να επηρεάσουν τα ουσιώδη. Τα Νοσοκομεία, τα σχολεία των παιδιών μας, την ανασφάλεια του αγροτικού κόσμου, τις απανωτές αφαιμάξεις του εισοδήματος όλων μας.  Θέλουν να παρουσιάσουν την αυτοδιοίκηση σαν το διαχειριστή της πολυκατοικίας, που καμία ευθύνη δεν έχει για την αύξηση των κοινόχρηστων, παρά το ότι είναι «διορισμένος» από τον ιδιοκτήτη και το μόνο έργο που μπορεί να προσφέρει είναι συντήρηση στο ασανσέρ και καθαριότητα στη σκάλα. Και λίγο τσιμέντο παραπάνω στην είσοδο.

Ποια είναι η μόνη λύση; Η συμμετοχή μας και η αλληλεγγύη μας.

Δεν υπάρχουν σωτήρες. Ας  βοηθήσουμε ο  ένας τον άλλο, γιατί μόνο έτσι θα βοηθήσουμε τον εαυτό μας.

Αλίκη Ξανθάκη

Advertisements

Written by politesiermg

27/09/2010 στις 8:37 πμ

Αναρτήθηκε στις Άρθρα/Απόψεις

Ένα Σχόλιο

Subscribe to comments with RSS.

  1. Αλίκη, είμαστε μαζίσου!

    Μιχάλης

    27/09/2010 at 12:10 μμ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: