Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Η θέση των Πολιτών εν δράσει στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της 26ης Μαΐου 2011 με θέμα τον «Χάρτη Υγείας»

leave a comment »

Είναι πλέον επίσημο. Η «πρόταση» του Υπουργείου είναι η κατάργηση του Νοσοκομείου μας και η μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας. Αν αυτή την ύστατη στιγμή χρειάζεται ένα νέο ψήφισμα για το θέμα από το δημοτικό μας συμβούλιο, αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής απλά και ξεκάθαρα αιτήματα:

  1. Διατήρηση της διοικητικής αυτοτέλειας. Θέλουμε Νοσοκομείο και όχι παράρτημα άλλου.
  2. Άμεση ένταξη του Νοσοκομείου μας στη Γ’ Ζώνη, όπως επανειλημμένα μας έχουν υποσχεθεί.
  3. Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων σε προσωπικό, ώστε οι βασικές κλινικές να εφημερεύουν ΟΛΟ το μήνα, ώστε το Νοσοκομείο μας να παρέχει τις δωρεάν υπηρεσίες, που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
  4. Τα παραπάνω αποτελούν απαράβατους όρους μέχρι τη λειτουργία ενός σύγχρονου μεγάλου Νοσοκομείου, εντασσόμενου σε ευρύτερο σχεδιασμό, ώστε να παρέχει επαρκώς υπηρεσίες υγείας σε ολόκληρο το Νομό. Το όραμα ενός σύγχρονου Νοσοκομείου που θα παρέχει τριτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες του Νομού, που δεν είναι όμως τρίτης κατηγορίας άνθρωποι, δεν πρέπει να χρησιμεύσει ως ένα ακριβό αντάλλαγμα για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας σε Κέντρο Υγείας. Δεν πρέπει να καταγραφεί ως το πιο μακάβριο ανέκδοτο σε βάρος των Γεραπετριτών. «Πώς κατάφεραν να τους εξαπατήσουν και να κλείσουν το Νοσοκομείο που έχτισαν μόνοι τους; Κάνοντας τους να ονειρεύονται ένα καινούργιο!»

Είναι κάτι που πρέπει να διεκδικήσουμε, όχι με μυστική διπλωματία, όχι σε κόντρα με τις άλλες τοπικές κοινωνίες του Αγίου, της Σητείας, της Νεάπολης, που πλήττονται εξίσου από αυτή τη βάρβαρη επίθεση, αλλά μαζί τους. Πάσει θυσία.

Πρέπει να αποδείξουμε πλέον, ως Δημοτικό Συμβούλιο, ότι οραματιζόμαστε, αλλά δεν κοιμόμαστε… Τρίτο ψήφισμα, αόριστο, γενικόλογο και μάλιστα «στου κουφού την πόρτα» δεν θα το ανεχτεί ο κόσμος σήμερα από μας. Θέλει πράξεις. Λύσεις.

Θεωρούμε απαραίτητη τη μετάβαση ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου στο Ηράκλειο, ώστε να έρθει σε επαφή με τον Υπουργό Υγείας και να καταστήσει σαφές ότι ο λαός της περιοχής μας θα αγωνιστεί μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Οι παλινωδίες και η υποχωρητικότητα δεν είναι πλέον ανεκτές. Ο χρόνος είναι τώρα και ο τρόπος είναι μαζί με το λαό. Μας κλέβουν το Νοσοκομείο μας, κλέβουν ιστορία 60 ετών. Θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Αρκετά!

 

Advertisements

Written by politesiermg

28/05/2011 στις 9:44 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: