Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Ανακοίνωση για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

leave a comment »

Ο λαός της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει μεγάλες μάχες για τη σωτηρία και αναβάθμιση του Νοσοκομείου. Στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν οι πολίτες δεν είχαν μόνο να αντιπαλέψουν την διακηρυγμένη κυβερνητική πολιτική ουσιαστικής διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και τους τοπικούς υποστηρικτές αυτής της πολιτικής, που με κάθε μέσο πάσχιζαν, είτε να καθησυχάσουν, είτε να διαμορφώσουν κλίμα ηττοπάθειας, είτε να ποινικοποιήσουν με διώξεις τις αντιδράσεις. Με τους αγώνες μας καταφέραμε να αποφευχθεί η άμεση κατάργηση του και μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας.

Στην παρούσα συγκυρία το σημαντικότερο πρόβλημα που αφορά στη λειτουργία του Νοσοκομείου μας είναι η υποστελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Ενδεικτικά αναφέρουμε: η Παθολογική Κλινική, η κρισιμότερη κλινική ενός Νοσοκομείου, δεν καλύπτει τις εφημερίες, ενώ επίκειται περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, λόγω συνταξιοδότησης ενός Παθολόγου στο άμεσο μέλλον, καθώς και πιθανή αποχώρηση ενός ακόμα. Τα μαγειρεία λειτουργούν με την συνδρομή μάγειρα που έχει συνταξιοδοτηθεί. Φαρμακείο και Μικροβιολογικό είναι υποστελεχωμένα. Οι υπόλοιπες βασικές κλινικές καλύπτουν τις εφημερίες – με τις δυνατότητες που παρέχει και η ένταξη στη Γ΄ ζώνη – οριακά με το ελάχιστο ιατρικό προσωπικό. Για να γίνει αυτό, κάποιοι γιατροί, τιμώντας το λειτούργημά τους, πραγματοποιούν περισσότερες εφημερίες από όσες επιτρέπει ο νόμος.

Παρόμοια προβλήματα βέβαια αντιμετωπίζουν και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία του Νομού μας. Με δεδομένα το ότι έχουν προκηρυχτεί ελάχιστες προσλήψεις προσωπικού και την φυσιολογική και αναμενόμενη επιδείνωση της κατάστασης, λόγω συνταξιοδοτήσεων, η Ενιαία Διοίκηση των Νοσοκομείων του Νομού θα κληθεί να επιλύσει έναν γόρδιο δεσμό. Ο κίνδυνος για το Νοσοκομείο μας είναι η μετακίνηση προσωπικού προς το μεγαλύτερο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, κάτι το οποίο εμπίπτει στη δικαιοδοσία του νέου Διοικητή των διασυνδεόμενων πλέον Νοσοκομείων του Νομού.

Σ΄ αυτή τη συγκυρία λοιπόν, λίγο πριν την εφαρμογή της Ενιαίας Διοίκησης, επέλεξε ο κ. Μανόλης Μαστοράκης, να παραιτηθεί και να δώσει το σκήπτρο στον κ.Μάνο Μαρκόπουλο που έχει αναλάβει πλέον ως Αναπληρωτής Διοικητής. Όλα αυτά βέβαια με τις γνωστές «opengov» διαδικασίες, όπου το σημαντικότερο κριτήριο είναι η κομματική προϋπηρεσία. Η κοινωνία απαιτεί διαφανείς, δημοκρατικές και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ διαδικασίες για κάθε πρόσληψη ή τοποθέτηση.

Οι Πολίτες εν Δράσει θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες με όλες μας τις δυνάμεις – είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε στο πεδίο των Κοινωνικών Αγώνων, γνωρίζοντας πάντα ότι το μέλλον, όχι μόνο του Νοσοκομείου μας, αλλά και της κοινωνίας μας θα κριθεί από τη συμμετοχή των ενεργών Πολιτών στους δημοκρατικούς συλλογικούς αγώνες.

Η επιτροπή τύπου

https://politesiermg.wordpress.com | politesiermg@gmail.com

Advertisements

Written by politesiermg

30/08/2011 στις 11:14 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: