Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Πρόταση ψηφίσματος ενάντια σε εφεδρεία, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις

leave a comment »

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Πολίτες εν Δράσει καταθέσαμε πρόταση ψηφίσματος για να δηλώσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, στις απειλούμενες απολύσεις, αλλά και σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Υπηρεσιών που παρέχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η πλειοψηφούσα παράταξη αρνήθηκε τη συζήτηση του θέματος. 

Ακολουθεί η πρόταση ψηφίσματος όπως την καταθέσαμε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την έναρξη της συνεδρίασης:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ο Δήμος μας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Κρήτης σε έκταση και πληθυσμό, έχει προκύψει από αλλεπάλληλες συνενώσεις, Κοινοτήτων με την μεταρρύθμιση του Καποδίστρια και δύο Δήμων Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού με την τελευταία μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, που του κληροδότησε επίσης υποχρεώσεις της Νομαρχίας Λασιθίου. Ωστόσο, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις, ουδέποτε ο Δήμος μας απέκτησε και το απαιτούμενο προσωπικό για να αντιμετωπίσει επαρκώς τις αυξημένες ανάγκες των δημοτών του.

Στην πρόσφατη κατάρτιση τόσο του Οργανισμού των Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου, όσο και του αντίστοιχου Οργανισμού των Νομικών Προσώπων του (Κοινωνικές υπηρεσίες, Παιδεία, Περιβάλλον, Αθλητισμός) είναι εμφανές ότι χρειαζόμαστε άμεσα προσλήψεις μονίμου προσωπικού για να ανταπεξέλθουμε στο ρόλο που οι πολίτες και το Σύνταγμα μας έχουν αναθέσει.

Ήδη το «πάγωμα» των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, αλλά και οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην έγκριση προσλήψεων εποχιακού προσωπικού έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου και κατά συνέπεια στους δημότες μας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις συνέπειες των μέτρων που λαμβάνει, μέτρων που βαθαίνουν καθημερινά την κρίση που βιώνουμε. Η στόχευση μισθωτών, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, και συνταξιούχων, αυξάνει την ανεργία, παγώνει την τοπική αγορά, πλήττει άμεσα όλους μας. Η στόχευση συγκεκριμένα των δημοτικών υπαλλήλων, με όποιο καθεστώς κι αν υπηρετούν, επιπλέον πλήττει δημόσια αγαθά που σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη: Καθαριότητα, πρόσβαση σε καθαρό νερό, υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας, παιδείας και υγείας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας εκφράζει τη συμπαράσταση του προς τους εργαζομένους του Δήμου, που αποτελούν το σημαντικότερο περιουσιακό του στοιχείο. Δηλώνει την πλήρη αντίθεση του στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, στις απειλούμενες απολύσεις, αλλά και σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Υπηρεσιών που παρέχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Advertisements

Written by politesiermg

26/10/2011 στις 11:01 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: