Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: η περιοχή μας δεν αντέχει άλλα λουκέτα!

leave a comment »

Iεράπετρα 2/1/2012

Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου και δημοτικός σύμβουλος κ. Μαρκόπουλος ανέφερε – κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Δεκεμβρίου- ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου πιθανότατα θα ανασταλεί στις 31 Δεκεμβρίου. Με ψυχραιμία μας ανακοίνωσε ότι τα Μαγειρεία που για μήνες λειτουργούσαν με εθελοντική προσφορά εργασίας συνταξιούχων και διοικητικών δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Ενημέρωσε για την αποχώρηση της νέας Παθολόγου για άλλο Νοσοκομείο της χώρας και για την υπολειτουργία του Μικροβιολογικού Τμήματος. Έστειλε, όπως μας είπε, μια επιστολή στον αρμόδιο γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ.Πολύζο. Ο Δήμαρχος αντέδρασε με έκπληξη(!) στην είδηση δηλώνοντας ότι δεν γνώριζε την κρισιμότητα της κατάστασης!

Αποτελεί πρόκληση για μας -και για κάθε νοήμονα άνθρωπο πιστεύουμε -η υποτονική «αντίδραση» τόσο του αναπληρωτή διοικητή, όσο και του Δημάρχου. Όλα αυτά που σήμερα «ανακαλύπτουν» τα γνωρίζουν από μήνες! Τι έκαναν; Θεωρούσαν ότι η εθελοντική προσφορά θα μπορούσε να στηρίζει εσαεί τις ανάγκες ενός Νοσοκομείου;

Ο κ.Μαρκόπουλος υποστήριξε θερμά την Ενιαία Διοίκηση των Νοσοκομείων του Νομού, ως τη λύση για την εξυγίανση των οικονομικών, για την καλύτερη λειτουργία του δικού μας Νοσοκομείου.

Την Παρασκευή 30/12 ακούσαμε από ραδιοφώνου ότι ο κ.Μαρκόπουλος κάνει επαφές και επικοινωνίες με το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα μαγειρεία εκεί θα φτιάχνουν περισσότερες μερίδες και θα τις στέλνουν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας!!! Δήλωσε επίσης ότι ζητάει νομοθετική ρύθμιση ώστε να είναι δυνατόν να δοθεί σε ιδιωτικό συνεργείο η σίτιση!!!

Είναι γνωστό ότι οι Πολίτες εν Δράσει τοποθετηθήκαμε έγκαιρα ενάντια και στον Καλλικράτη και στο Μνημόνιο, που στραγγαλίζει την Υγεία και όχι μόνο. Δεν είχαμε κανένα λόγο να αποκοιμίσουμε τον κόσμο, ούτε να τον κοροϊδέψουμε με ψεύτικες υποσχέσεις για «τα μεγάλα έργα που επιτέλους φθάνουν στο Λασίθι», ούτε με το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν».

Μας παρουσίασαν -όπως και κάθε άλλη φωνή αντίδρασης- ως φανατικούς, ως απαισιόδοξους και καχύποπτους. Μας έλεγαν «περιμένετε να δούμε». Είδαμε το κλείσιμο ή την αποδυνάμωση πολύτιμων υπηρεσιών στην περιοχή μας (ΟΤΕ, ΟΑΕΔ, Εφορία). Είδαμε το κλείσιμο της Μαθητικής Εστίας, το κλείσιμο Νηπιαγωγείων και την υποβάθμιση σχολείων, την αδυναμία λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου. Είδαμε τη διάσπαση του Μακρύ Γιαλού. Είδαμε τι είναι η Ενιαία Διοίκηση για το Νοσοκομείο μας. Να περιμένει ο Διοικητής να μαγειρέψουν πέντε μερίδες φαγητό παραπάνω στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και να το στείλει με τάπερ!!! Δεν θέλαμε ποτέ να επιβεβαιωθούμε και δεν περιμέναμε να δούμε τόσο σύντομα τέτοιες τραγικές εξελίξεις.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, όσοι στήριξαν και αμετανόητοι στηρίζουν ακόμα αυτές τις πολιτικές, να περιφέρονται οδυρόμενοι για τη θεομηνία, που απροσδόκητα μας χτύπησε. Γιατί δεν πρόκειται για φυσικό φαινόμενο, αλλά για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο ενάντια στα δημόσια και κοινωνικά αγαθά με πολλά κέρδη για τους εμπλεκόμενους.

Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να εξακολουθούν να κρύβουν την δική τους ανικανότητα και έλλειψη διεκδίκησης και αντίδρασης, πίσω από τη δήθεν «κακή διαγωγή» του νέου Διοικητή των νοσοκομείων Λασιθίου ή του Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Είναι ανεπίτρεπτο ακόμη σήμερα να χρησιμοποιεί ο κ.Μαρκόπουλος την επίσχεση εργασίας των γιατρών που έγινε πριν χρόνια, για να δικαιολογήσει τον βάρβαρο πόλεμο ενάντια στην Υγεία που εξαπολύεται με την ίδια αγριότητα σε όλη την Ελλάδα από τους κομματικούς του φίλους.

Δεν χρειαζόμαστε κανέναν κομματικό φρουρό να καταδικάσει το μέλλον των παιδιών μας. Ούτε για να βάλει το λουκέτο στο Νοσοκομείο μας. Ο κ. Μαρκόπουλος ενημέρωσε καθυστερημένα για την κατάσταση στο Νοσοκομείο σαν να επρόκειτο για ακόμα ένα ζήτημα ρουτίνας. Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου είχε δηλώσει ότι το Νοσοκομείο μας διοικείται απ’τον Άγιο Νικόλαο. Μετά απ’όλα αυτά, οφείλει να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί άμεσα με αντικειμενικά αυτή τη φορά κριτήρια -επιστημονική κατάρτιση, διοικητική εμπειρία- και όχι κομματικά.

Ο Δήμαρχος πρέπει -έστω και τώρα- να μεταβεί στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και να απαιτήσει λύσεις για τα μαγειρεία και τις άλλες σημαντικές ελλείψεις και να επιμείνει μέχρι την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Νοσοκομείου μας. Σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων να ενημερώσει ανοιχτά τον κόσμο και να τον καλέσει σε αγώνα.

Ο λαός της Ιεράπετρας πάλεψε για να μείνει ανοικτό, να μείνει Νοσοκομείο και όχι Κέντρο Υγείας, όπως το ήθελαν, για να βολεύει τους οικονομικούς σχεδιασμούς του Υπουργού και των συμβούλων του. Εκπρόσωποι φορέων και δημοτικοί σύμβουλοι σύρθηκαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν από τη Δικαιοσύνη, γιατί είναι αυτονόητο δικαίωμα και υποχρέωσή μας να παλεύουμε για τη Δημόσια Υγεία.

Οι Πολίτες εν Δράσει θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, μέσα και έξω απ’το Δημ. Συμβούλιο, στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία και προσπάθεια για τη σωστή λειτουργία και το μέλλον του Νοσοκομείου μας.

Advertisements

Written by politesiermg

02/01/2012 στις 10:15 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: