Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Συνεχίζουμε τον αγώνα ανυποχώρητα και αποφασιστικά για τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία και τη σωτηρία του Νοσοκομείου μας

leave a comment »

Ο λαός της Ιεράπετρας συμμετείχε μαζικά και δυναμικά στην κινητοποίηση της 29ης Φεβρουαρίου για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας και του Νοσοκομείου. Σημαντικός παράγοντας επιτυχίας ήταν η οργάνωση από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας καθώς και το ότι για πρώτη φορά επιτεύχθηκε συνεννόηση και κοινό ψήφισμα από όλα τα ΔΣ εργαζομένων των Νοσοκομείων του νομού μας.

Η συμμετοχή από την περιοχή μας ήταν τουλάχιστον αντίστοιχη με αυτή της 25ης Ιανουαρίου του 2011 παρά το δριμύ ψύχος και τη βροχή. Η μαζικότητα, το πάθος, το πείσμα και η αποφασιστικότητα αποτελούν την καλύτερη παρακαταθήκη για το επόμενο διάστημα.

Στον αντίποδα, η δημοτική αρχή Ιεράπετρας συμμετείχε στην κινητοποίηση πιεζόμενη από τον κόσμο αλλά σε καμία περίπτωση δεν απομακρύνθηκε από τις κομματικές της εξαρτήσεις. Διαφάνηκε πλήρης αδυναμία διεκδίκησης από μέρους της ενώ η αγωνία της εξαντλήθηκε στο πως θα περάσει η εικόνα της στα ΜΜΕ. Στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ η ένοχη σιωπή ήταν εκκωφαντική. Για τη δημοτική αρχή φαίνεται να είναι αδιανόητη η καταδίκη της μνημονιακής πολιτικής και της στάσης των βουλευτών του Νομού Λασιθίου που υπερψήφισαν και το 2ο Μνημόνιο και τον εφαρμοστικό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Νοσοκομείο μας από 1/1/2013. Παρόμοια στάση κράτησαν και πολιτευτές της περιοχής μας που σταθερά αποσύνδεαν τις εξελίξεις σχετικά με το Νοσοκομείο μας από τη στάση των κομμάτων με τα οποία εξελέγησαν. Πατάνε σε δύο βάρκες και θα βρεθούν στη θάλασσα.

Ο εφαρμοστικός νόμος για την Υγεία ψηφίστηκε αλλά η εφαρμογή του θα συναντήσει καθολική αντίσταση σε κάθε γωνιά της χώρας. Η κατάληψη και αυτοδιαχείρηση του νοσοκομείου του Κιλκίς, τα γεγονότα της Καρύστου με τον εξαναγκασμό του εκεί αναπληρωτή διοικητή σε παραίτηση από αποφασισμένους πολίτες της περιοχής, εγκαινιάζουν μια περίοδο αγώνων που τίποτα πια δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο απ’τη μεριά όσων επιλέγουν την στήριξη της μνημονιακής πολιτικής, είτε πρόκειται για εκλεγμένους είτε για διορισμένους.

Οι πολίτες της περιοχής μας είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το κλείσιμο του Νοσοκομείου μας. Η κινητοποίηση έστειλε το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και εξανάγκασε το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης να υπερψηφίσει το κείμενο των ΔΣ των εργαζομένων των Νοσοκομείων του Λασιθίου καταδικάζοντας το μνημόνιο, τον εφαρμοστικό και υιοθετώντας μεταξύ άλλων το αίτημα για διοικητική αυτοτέλεια του κάθε Νοσοκομείου. Το επόμενο διάστημα φορείς και πολίτες πρέπει να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα αξιοποιώντας την εμπειρία των προηγούμενων κινητοποιήσεων και διορθώνοντας ελλείψεις και αδυναμίες. Οι Πολίτες εν Δράσει θα συνεχίσουμε σταθερά να συμβάλλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η δημιουργία ενιαίου μετώπου σε επίπεδο νομού και ολόκληρης της Κρήτης για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας θα συμβάλλει αποφασιστικά στην νικηφόρα έκβαση του αγώνα μας. Όσοι δεν είναι σε θέση να υπηρετήσουν τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία και τον λαό, αιρετοί ή διορισμένοι, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την δίκαιη λαϊκή οργή.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Ανυποχώρητα μέχρι τη νίκη.

Η επιτροπή τύπου

Advertisements

Written by politesiermg

05/03/2012 στις 9:42 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: