Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Με συνοπτικές και αυθαίρετες διαδικασίες αποπειράται η Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας την παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στη ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ)

leave a comment »

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Ιεράπετρας, πρόκειται για τον πλέον κατάλληλο χώρο για τοποθέτηση μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ).

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας που πραγματοποιήθηκε την 27η Ιουλίου 2012 ένα από τα 68(!) θέματα συζήτησης ήταν και το «Παραχώρηση χώρου στη ΔΕΗ για τη μεταφορά και τοποθέτηση (3) μετασχηματιστών» με εισηγητή τον κ. Εμμ. Ζαφειράκη, Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων. Η εισήγηση όπως ακριβώς μας δόθηκε ήταν η παρακάτω:

Η εισήγηση για το 43ο θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Παραχώρηση χώρου στη ΔΕΗ για τη μεταφορά και τοποθέτηση (3) μετασχηματιστών»

Ως γνωστόν ο χώρος αυτός βρίσκεται στο ιδιαίτερα επιβαρυμένο κέντρο της πόλης μας. Αντί λοιπόν η δημοτική αρχή να εξετάσει τη σκοπιμότητα κατάργησης των λίγων θέσεων parking στο χώρο αυτό και μετατροπής του σε ένα μικρό πάρκο, δεδομένης της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει σε ελεύθερους χώρους και πράσινο, θεώρησε ότι είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος για την τοποθέτηση επίγειων υποσταθμών της ΔΕΔΔΗΕ.  Διατυπώθηκε μάλιστα η άποψη ότι με την τοποθέτηση των υποσταθμών ο χώρος θα αναβαθμιστεί!

Παρά την τεκμηριωμένη εναντίωση που διατυπώθηκε στη συζήτηση του θέματος το ΔΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία την παραχώρηση χρήσης δημοτικής γης εμβαδού 50m2, στο κέντρο της πόλης και μάλιστα με διαδικασία παράτυπη καθώς έπρεπε να προηγηθεί απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας και στη συνέχεια έγκρισή της από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Η απόφαση προφανώς αναμένεται να ακυρωθεί κατά τον έλεγχο νομιμότητας, η δημοτική αρχή όμως είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη και για την κρίση της και για την προχειρότητα που επέδειξε.

Μιχάλης Μαχαιράς

δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας με τους Πολίτες εν Δράσει

Advertisements

Written by politesiermg

08/08/2012 στις 5:03 μμ

Αναρτήθηκε στις Άρθρα/Απόψεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: