Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταθεί εμπόδιο στην εξαθλίωση του λαού και στην κατάργησή της

leave a comment »

Από την κατάληψη του Δημαρχείου Ιεράπετρας κατά το διάστημα 26/5 μέχρι 11/6 του 2011: «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές»

Οι μειώσεις στη χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά την τελευταία τριετία, σύμφωνα με τους όρους των μνημονίων και εργαλείο το νόμο του Καλλικράτη, οδηγούν νομοτελειακά στην οικονομική κατάρρευση των δήμων με σημαντικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες. Άμεσο αποτέλεσμα είναι η κατάργηση ή η περαιτέρω υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών προς τους δημότες και απολύσεις προσωπικού.

Στο διάστημα των τριών αυτών ετών που συντελούνταν σταδιακά η οικονομική αφαίμαξη των ΟΤΑ, οι αντιδράσεις ήταν κατώτερες των περιστάσεων. Στους περισσότερους δήμους της χώρας οι δημοτικές αρχές που εξελέγησαν με τη στήριξη των μνημονιακών κομμάτων – μεταξύ αυτών και της Ιεράπετρας – τήρησαν σιγή ιχθύος, υποβαθμίζοντας τη σημασία και τις επιπτώσεις των σταδιακά μειούμενων οικονομικών πόρων. Πρόσφατο παράδειγμα η μείωση κατά 50% του προϋπολογισμού της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας, που αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της 16ης Αυγούστου 2012 του ΔΣ Ιεράπετρας. Η δημοτική αρχή, σε μια προσπάθεια καθησυχασμού, διαβεβαίωνε ότι δε θα υποβαθμιστεί οποιαδήποτε υπηρεσία προς τους δημότες παρά τις μεγάλες περικοπές!

Δεν μας εξέπληξε το γεγονός ότι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30/8/2012 στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Άγιο Νικόλαο , παρόλο που είχε προσκληθεί το σύνολο των μελών του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή συμμετείχε με δύο (2) συμβούλους (εκ των 20) οι οποίοι κατέφθασαν 15′ πριν τη λήξη της κινητοποίησης ίσα ίσα για να κάνουν δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ. Η εικόνα συμπληρώνεται απ’το ότι οι δημοσιογράφοι του TELE Κρήτη …δεν είδαν την αντιπροσωπεία των Πολιτών εν Δράσει. Το ίδιο συνέβη, όλως τυχαίως, και στον δημοσιογράφο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ που τυγχάνει και ειδικός σύμβουλος επικοινωνίας του Δημάρχου Ιεράπετρας.

Εν κατακλείδι. Δεν υπάρχουν περιθώρια για συμβολικές αντιδράσεις. Δεν βγάζει την «υποχρέωση» η δημοτική αρχή με δύο δηλώσεις στην κάμερα του τοπικού καναλιού και στις τοπικές εφημερίδες. Αυτή τη στιγμή απαιτείται απ’την Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπει δυναμικά μπροστά στους αγώνες για να μην επιτευχθεί η ουσιαστική κατάργησή της, που δρομολογήθηκε με τον Καλλικράτη και ολοκληρώνεται με την οικονομική αφαίμαξή της.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος έχει αποφασίσει διήμερη αναστολή της λειτουργίας των δήμων όλης χώρας στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου. Οφείλουμε να διακηρύξουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε καμία προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του «χρέους» έναντι των κοινωνικών αναγκών. Ας τολμήσουμε να αξιοποιήσουμε ουσιαστικά την πανελλαδική αυτή κινητοποίηση, με κάλεσμα στους δημότες, με τόλμη και αποφασιστικότητα ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική της κοινωνικής οπισθοδρόμησης.

Η Επιτροπή Τύπου

Advertisements

Written by politesiermg

02/09/2012 στις 10:11 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: