Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Σχόλιο των Πολιτών εν δράσει στην απάντηση του κ. Ατσαλάκη Μιχάλη, δημοσιογράφου και ειδικού συμβούλου του Δημάρχου Ιεράπετρας

leave a comment »

Απάντηση του κ. Μιχάλη Ατσαλάκη, δημοσιογράφου και ειδικού συμβούλου σε θέματα επικοινωνίας του δημάρχου Ιεράπετρας, στην ανακοίνωση των Πολιτών εν Δράσει

Στο φύλλο της Τρίτης 4/9/2012 της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ δημοσιεύεται το Δελτίο Τύπου των Πολιτών εν δράσει με θέμα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταθεί εμπόδιο στην εξαθλίωση του λαού και στην κατάργησή της» και απάντηση του κ. Μιχάλη Ατσαλάκη εκ μέρους της εφημερίδας. Στείλαμε στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ το παρακάτω σχόλιο:

κ. Ατσαλάκη,

Σαν σύμβουλος του Δημάρχου Ιεράπετρας που παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στο Δήμο Ιεράπετρας θα έχετε διαπιστώσει τις μεγάλες διαφορές που μας χωρίζουν με την πλειοψηφία τόσο σε επίπεδο πολιτικής αντίληψης και φιλοσοφίας, όσο και πρακτικής.

Μας εντυπωσιάζει η άποψη που διατυπώνετε ότι το τόσο σημαντικό θέμα της ουσιαστικής κατάργησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω την οικονομική αφαίμαξης τους, είχε καλυφθεί από τους συμβούλους της πλειοψηφίας οπότε κρίνατε περιττό να γνωστοποιηθεί η άποψη της μειοψηφίας. Θα συμφωνείτε πιστεύουμε ότι ένα απαραίτητο στοιχείο της δημοκρατίας είναι η πολυφωνία και σε πολλές περιπτώσεις η αντιπαράθεση.

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζαμε ότι παραβρεθήκατε στην κινητοποίηση σαν δημοσιογράφος και όχι σαν σύμβουλος του δημάρχου. Θεωρούμε ότι τίθεται ζήτημα δεοντολογίας καθώς πρόκειται για διακριτούς ρόλους που στην περίπτωσή σας συγχέονται.

Σχετικά με τη φιλοξενία των απόψεών μας στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ, όντως δεν μας την έχετε αρνηθεί μετεκλογικά, όσες φορές την επιζητήσαμε, γεγονός που αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε. Ελπίζουμε στο μέλλον,αυτή η φιλοξενία να προέρχεται από την δική σας ανάγκη να παρουσιάζετε όλες τις απόψεις και να μην προκύπτει ως απλή τυπική υποχρέωση.

Εν αναμονή της τοποθέτησης της Δημοτικής Αρχής Ιεράπετρας για τα ζητήματα που έχουμε θίξει.

Η Επιτροπή Τύπου

Advertisements

Written by politesiermg

04/09/2012 στις 3:23 μμ

Αναρτήθηκε στις Διάφορα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: