Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Τα νέα μέτρα δεν θα περάσουν! Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ιεράπετρας!

leave a comment »

Τα νέα μέτρα, έρχονται να επιτείνουν την κοινωνική εξαθλίωση που είναι ήδη εδώ: πάνω από 24% ανεργία (55% στους νέους), 20-40 συνολική μείωση μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καθημερινές αυτοκτονίες, μεθοδευμένη υποβάθμιση και κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων και σχολείων. Παράλληλα χαρίζουν τη δημόσια περιουσία, σχεδιάζουν τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών – μας προορίζουν, εμάς και τις επόμενες γενιές, για φτηνή αναλώσιμη εργατική δύναμη, χωρίς δικαιώματα, σε ρόλο μόνιμου υποζυγίου. Δίνουν βορά τον φυσικό πλούτο του τόπου μας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, εκμεταλλευόμενοι την κρίση ως «ευκαιρία».

Η μνημονιακή πολιτική προφανώς δεν αφήνει ανέπαφη την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πλέον οι συνέπειες του Καλλικράτη είναι εμφανείς, τόσο σε οικονομικό όσο και θεσμικό επίπεδο. Ο ένας Δήμος μετά τον άλλο προχωράει σε στάση πληρωμών. Οι υπηρεσίες προς τους δημότες υποβαθμίζονται διαρκώς με άμεσες συνέπειες στο επίπεδο διαβίωσής μας. Ο συγκεντρωτικός χαρακτήρας των νέων Δήμων, παράλληλα με τον αντιδημοκρατική παρέμβαση του κεντρικού κράτους, ακυρώνουν στην ουσία το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετατρέποντάς τη σε εντολοδόχο της κεντρικής διοίκησης.

Ως η πιο προσιτή στον πολίτη εξουσία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να υπερασπιστεί αποφασιστικά την κοινωνική πλειοψηφία που βρίσκεται αντιμέτωπη με την εξαθλίωση. Όχι μόνο αναπτύσσοντας και στηρίζοντας αλληλέγγυες δράσεις αλλά στηρίζοντας ουσιαστικά τους αγώνες και κατονομάζοντας τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αυτής πολιτικής. Κυρίως, προτάσσοντας τις κοινωνικές ανάγκες σε σχέση με την εξυπηρέτηση των δανειστών.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ είναι υπόλογοι και απόλυτα υπεύθυνοι για τα μέτρα που επιβάλλουν.

Την Τετάρτη στις 26 Σεπτέμβρη, ημέρα Πανεργατικής Απεργίας, έχουμε μια πολύτιμη ευκαιρία να κάνουμε την αρχή για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής. Καλούμε και μεις, ενώνοντας τη φωνή μας με τα σωματεία και τους συλλόγους της περιοχής μας, στη συγκέντρωση στην πλατεία Ιεράπετρας στις 10:30πμ.

Η Επιτροπή Τύπου

Written by politesiermg

26/09/2012 στις 7:12 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: