Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Για λόγους υγείας αποχωρεί από τη δημοτική ομάδα η επικεφαλής των Πολιτών εν Δράσει

leave a comment »

Ιεράπετρα 10/10/2012

Αποχωρεί από τη δημοτική ομάδα των Πολιτών εν δράσει η επικεφαλής της παράταξης κ.Ξανθάκη, που αντιμετωπίζει στην εγκυμοσύνη της  επιπλοκές, που απαιτούν άμεσο περιορισμό της δραστηριότητας, ξεκούραση και ηρεμία.

Η ίδια για το θέμα αυτό, δήλωσε : «Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι για λόγους υγείας να αποχωρήσω από τη δημοτική ομάδα των «Πολιτών», που εκτός από μεγάλη τιμή, είναι και μια σημαντική εμπειρία και πηγή γνώσης για μένα. Έχουμε ζήσει σε αυτό το μικρό διάστημα των δύο χρόνων πολύ σημαντικά πράγματα. Είδαμε την κοινωνία της Ιεράπετρας να βγαίνει από την αδράνεια, να διαδηλώνει, να απαιτεί και να κερδίζει. Είδαμε αιτήματα πολιτών που χρόνιζαν να επιλύονται με τη συμμετοχή και τη δραστηριοποίησή τους. Είδαμε να αλλάζουν ειλημμένες αποφάσεις με το φόβο των αντιδράσεων. Είδαμε την αγανάκτηση και την αμφισβήτηση να μετατρέπεται σε αλληλεγγύη, σε συσπείρωση, σε δυναμικές διεκδικήσεις, σε δημιουργικές προτάσεις, σε θετικές δράσεις.

Δεν βρέθηκα επικεφαλής της παράταξης αυτής ως σωτήρας ή  κάτοχος κάποιας μοναδικής γνώσης και ικανότητας, αλλά μονάχα για λόγους τυπικούς. Υπήρξα ισότιμο μέλος της  ομάδας που βασικό στόχο έχει να φέρει στο προσκήνιο τα προβλήματα των πολιτών, να προτείνει τις «δικές» τους λύσεις και να απαιτήσει την άμεση δρομολόγησή τους.  Για το λόγο αυτό δεν νιώθω ότι  με τη σημερινή απόφασή μου στερώ κάτι από τη δυναμική της ευρύτερης ομάδας των Πολιτών εν δράσει, η οποία είναι ανοικτή και της οποίας παραμένω μέλος. Αντίθετα, δε θέλω να είμαι λόγος μια τόσο σημαντική προσπάθεια, όσο αυτή της παράταξής μας στα δημοτικά πράγματα να μείνει πίσω, έστω και για λίγο. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο χαλάρωσης και επανάπαυσης, ειδικά σε αυτές τις κρίσιμες μέρες, όπου τα πάντα γύρω μας είναι ρευστά, αυτονόητα δικαιώματα μας χάνονται, κατακτήσεις μας ακυρώνονται, η τοπική καθημερινότητά μας αλλάζει με βάναυσο τρόπο.

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους όλους τους πολίτες που με την ψήφο τους έχουν δώσει σήμερα βήμα στην παράταξη των Πολιτών μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να μπορούμε να υπερασπιζόμαστε τις θέσεις και τις ανάγκες τους. Ευχαριστώ τους συνυποψήφιούς μου για τη στήριξή τους, για την ομαδικότητα, τον αλληλοσεβασμό, για τα μαθήματα επιμονής και μαχητικότητας που μοιραστήκαμε.   Για τη δουλειά, τα βάρη, τις απογοητεύσεις, τις μικρές και μεγάλες  νίκες που μοιραστήκαμε. Θα συνεχίσω να προσφέρω στο βαθμό που μπορώ στην παράταξη και στον τόπο μου».

Μετά την αποχώρησή της κ.Ξανθάκη, επικεφαλής αναλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης που απέσπασε τις περισσότερες ψήφους, κ.Μιχάλης Μαχαιράς, ενώ αντίστοιχα η θέση στη δημοτική ομάδα των Πολιτών εν Δράσει αναπληρώνεται από τον καθηγητή πληροφορικής κ.Χριστόφορο Σφακιανάκη.

Οι Πολίτες εν Δράσει, που εκτός από παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας αποτελούν και μια  ευρύτερη δυναμική ομάδα ενεργών πολιτών, συνεχίζουν να ανησυχούν, να αντιδρούν, να προτείνουν λύσεις, να απαιτούν αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων που καθορίζουν το μέλλον του τόπου μας. Τα σημαντικά προβλήματα του Δήμου μας παραμένουν άλυτα για δεκαετίες και αντί να δρομολογούνται λύσεις για αυτά που δικαιούμαστε, σήμερα η περιοχή μας δέχεται ισχυρά πλήγματα από την πολιτική  των μνημονίων, της αποψίλωσης υπηρεσιών και της κρατικής εγκατάλειψης καίριων τομέων, όπως η υγεία και η παιδεία και θεσμών, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση.

H Επιτροπή Τύπου

Advertisements

Written by politesiermg

09/10/2012 στις 11:13 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: