Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Νέα μειωμένα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης στον Δήμο Ιεράπετρας: καθοριστική η παρέμβαση των Πολιτών

with one comment

Ιεράπετρα, 15/10/2012

Αίτηση 67 δημοτών της Ιεράπετρας προς τον πρόεδρο του ΔΣ για την αναθεώρηση του τιμολογίου ύδρευσης αποχέτευσης. Έτσι ήρθε το θέμα στο ΔΣ Ιεράπετρας.

Το Γραφείο Τύπου του δήμου Ιεράπετρας με ανακοίνωσή του στις 11/10/2012 δεν αρκείται να ενημερώσει για τις μειώσεις στα τιμολόγια ύδρευσης-αποχέτευσης αλλά μας «υπενθυμίζει», για μια ακόμη φορά, ότι τις μειώσεις εισηγήθηκε ο δήμαρχος, κ. Αναστασάκης, αποκρύπτοντας παντελώς την πορεία των γεγονότων που οδήγησαν στη λήψη της απόφασης.

Οφείλουμε να αναφέρουμε εν συντομία τα πραγματικά γεγονότα:

  • Με επιστολή της η δημοτική παράταξη Πολίτες εν δράσει στις 25/11/2011 ζήτησε το θέμα των μειώσεων να έρθει στο ΔΣ καθώς η επιβολή ΦΠΑ στους λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης είχε επιβαρύνει σημαντικά τα ήδη υψηλά τέλη. Απάντηση δεν πήραμε ποτέ.
  • Το θέμα τελικά ήρθε στο ΔΣ μετά από αίτημα 67 δημοτών που υποβλήθηκε στις 10/2/2012 όπως προβλέπει και ο κανονισμός λειτουργίας του ΔΣ. Η πρωτοβουλία είχε ξεκινήσει στη συνέλευση των Πολιτών εν δράσει (5/2/2012).
  • Στη συνεδρίαση του ΔΣ Ιεράπετρας στις 23/2/2012, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής Πολίτες εν δράσει τόνισαν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου μας, οι βεβαιωθέντες λογαριασμοί της υπηρεσίας υπερέβαιναν κατά ένα ποσοστό της τάξης του 30% τα έξοδα της υπηρεσίας, κατά παρέκκλιση των όσων ορίζει η κείμενη νομοθεσία για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Οπότε η μείωση ήταν επιβεβλημένη.

Από κει το θέμα παραπέμφθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου όπου υπερψηφίστηκε εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας και στη συνέχεια εγκρίθηκε ομόφωνα απ’το ΔΣ.

Έτσι έγιναν οι μειώσεις, τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Η στάση σας είναι απαξιωτική για τους ενεργούς πολίτες που δραστηριοποιήθηκαν και συνυπέγραψαν την αίτηση για τη μείωση των τελών. Υποδηλώνει δε ότι προτιμάτε τους πολίτες παθητικούς θεατές και όχι συνδιαμορφωτές της πολιτικής του δήμου. Θα μπορούσατε ενδεχομένως να ισχυριστείτε ότι η δημοτική αρχή συμμερίστηκε το αίτημα των πολιτών, αντ’αυτού καταφύγατε στην παγιωμένη πια τακτική της απόκρυψης των πραγματικών γεγονότων ισχυριζόμενοι ότι όλα έγιναν με την «πρωτοβουλία δημάρχου»…

Σαν παράταξη θα επιμείνουμε να προωθούμε και να ενισχύουμε τη συμμετοχή των πολιτών στα δημοτικά δρώμενα. Αυτή η συμμετοχή αποτελεί και την ελπίδα για τον τόπο μας.

Επιτροπή Τύπου

Written by politesiermg

15/10/2012 στις 11:55 πμ

Αναρτήθηκε στις Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Tagged with

Ένα Σχόλιο

Subscribe to comments with RSS.

  1. Πολύ σημαντική κατάκτηση τον πολιτών!

    Αντώνης

    18/01/2013 at 12:50 μμ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: