Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Οι Πολίτες εν δράσει στο δημοτικό συμβούλιο 30/10/2012

2 Σχόλια

Τα θέματα που τέθηκαν απ’τους Πολίτες εν δράσει, εκτός ημερησίας διάταξης:

 1.     Κατάργηση υπηρεσιών στο δήμο Ιεράπετρας
 2.     Οι συμβασιούχοι στις υπηρεσίες του δήμου μέσω της ΜΚΟ Αλληλεγγύη Κρήτης
 3.     Η λειτουργία του Ιατρέιου του Μ.Γιαλού
 4.     Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας επί της Κύρβας 21 (πλησίον παραλιακής παιδικής χαράς) και στη συμβολή Κων. Καραμανλή 4 και Δασκαλογιάννη (πλησίον 4ου Δημ. Σχολείου)

1. Κατάργηση υπηρεσιών στο δήμο Ιεράπετρας

Ήδη έχουν καταργηθεί ή είναι υπό κατάργηση, η Μαθητική Εστία, η ΔΟΥ, το Τελωνείο, ο Πειραματικός Σταθμός του ΕΘΙΑΓΕ κ.α. ενώ επίκειται η κατάργηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ως Νομικού Προσώπου από 1/1/2013.

Οι Πολίτες εν δράσει ενημερώσαμε για τη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στην Παχειά Άμμο, στις 29/10/2012 με πρωτοβουλία των Συλλόγων Εργαζομένων των Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου με θέμα την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας. Θεωρούμε ότι η κοινή στάση των Συλλόγων και φορέων του Λασιθίου θέτουν τις προϋποθέσεις για ουσιαστική διεκδίκηση του δικαιώματος στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία. Πάγια θέση των Πολιτών εν δράσει είναι ότι μόνο με τον μαζικό διεκδικητικό λαϊκό αγώνα μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Σε αυτόν τον αγώνα θεωρούμε ότι έχουν καθήκον να ταχθούν οι αιρετοί.

Κατακρίναμε δε την υποτονική στάση της δημοτικής αρχής που αρκείται στην αποστολή επιστολών διαμαρτυρίας.

2. Οι συμβασιούχοι στις υπηρεσίες του δήμου μέσω της ΜΚΟ Αλληλεγγύη Κρήτης

Στις υπηρεσίες του δήμου μας, απασχολούνται εργαζόμενοι με συμβάσεις 5μηνης διάρκειας μέσω της ΜΚΟ Αλληλεγγύη Κρήτης. Οι εργαζόμενοι αυτοί:

 • καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου μας
 • δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα λόγω οικογενειακής κατάστασης, επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (ενώ αρκετοί εργάζονται στην υπηρεσία καθαριότητας) όπως επίσης δεν τους αναγνωρίζεται κανένα πρόσθετο προσόν
 • δεν λαμβάνουν είδη ατομικής προστασίας
 • ο μισθός τους ορίζεται στα 625€ με 25 ημερομίσθια (καταργείται εμμέσως η πενθήμερη εργασία) ενώ δεν έχουν δικαίωμα υπερωριών
 • δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, ενώ η Αλληλεγγύη Κρήτης με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα «…εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του μηνός Νοεμβρίου, εφόσον είναι διασφαλισμένοι οι πόροι..».

Οι Πολίτες εν δράσει θεωρούμε ότι ο Δήμος Ιεράπετρας δεν πρέπει να δεχτεί ως τετελεσμένη την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και να λάβει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση τους.

3. Η λειτουργία του Ιατρέιου του Μ.Γιαλού

Ζητήσαμε την παρέμβαση της δημοτικής αρχής ώστε να στελεχωθεί άμεσα το Ιατρείο Μ.Γιαλού.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν γνώριζε το θέμα και ότι θα παρέμβει.

4. Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας επί της Κύρβας 21 (πλησίον παραλιακής παιδικής χαράς) και στη συμβολή Κων. Καραμανλή 4 και Δασκαλογιάννη (πλησίον 4ου Δημ. Σχολείου)

Ενημερώσαμε το ΔΣ για την από 29/5/2012 αίτηση μας προς την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) Ιεράπετρας και την σχετική απάντησή της (αρ.πρωτ 319, 30/5/2012) στην οποία δεν αναφέρεται να έχει εκδοθεί άδεια εγκατάστασης για την κεραία επί της οδού Κύρβας αρ. 21. Η κεραία είναι εγκατεστημένη σε μικρή απόσταση από Παιδική Χαρά.

Η κεραία επί της συμβολής των Κων. Καραμανλή 4 και Δασκαλογιάννη, πλησίον του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας, θεωρείται νόμιμη χωρίς όμως να έχει δοθεί οριστική άδεια (έγγραφο της ΕΕΤΤ 11/4/2012 Αρ. Πρωτ. 14693/Φ506, έγγραφό της Υπηρεσίας Δόμησης Ιεράπετρας Αρ. Πρωτ. 338). Παρόλα αυτά η εγκατάστασή της σε πολύ μικρή απόσταση από το 4ο Δημοτικού Σχολείου δικαιολογημένα έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων και κατοίκων της περιοχής.

Ζητήσαμε την παρέμβαση του Δήμου για τις δύο αυτές κεραίες ώστε να επιτευχθεί η κατεδάφισή τους.

Για τα θέματα που δεν μας επετράπη απ’το Προεδρείο του ΔΣ να θέσουμε, με την πρόφαση της παρέλευσης του χρόνου που δικαιούμαστε, (αναθεώρηση ΠΕΣΔΑΚ, ζητήματα που αφορούν στην ύδρευση κ.α.) θα επανέλθουμε με σχετικές ανακοινώσεις.

Advertisements

2 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Δείτε πως μπορείτε να διαχειρίζεστε θέματα κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο ακόλουθο link:
  http://www.ecothesis.com/en/page/free-environmental-consulting
  Γιώργος Σμπώκος

 2. κ. Σμπώκο, ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

  politesiermg

  01/11/2012 at 12:59 μμ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: