Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση της κοινωνίας και του τόπου μας την Κυριακή 25/11/2012 και ώρα 6:30μμ στην «Μαρία Λιουδάκη»

leave a comment »

Στιγμιότυπο από μεγάλη κινητοποίηση στην αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης για την σωτηρία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και του ΕΣΥ (25/1/2011)

Τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής πηγαίνουν την κοινωνία μας δεκαετίες πίσω. Μια σειρά από υπηρεσίες και υποδομές που θεωρούνταν δεδομένες για την Ιεράπετρα και τον Μ.Γιαλό, πλέον είτε έχουν ήδη καταργηθεί είτε έχει δρομολογηθεί και αποφασιστεί η κατάργησή τους. Ο κατάλογος είναι μακρύς: Μαθητική Εστία, Εφορία, Τελωνείο, κατάστημα ΟΤΕ, Πειραματικός Σταθμός ΕΘΙΑΓΕ και πάνω από όλα το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, το οποίο από 1/1/2013 δεν θα υφίσταται πλέον ως Νομικό Πρόσωπο, αλλά θα ανήκει στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου που και αυτό με τη σειρά του έχει αβέβαιο μέλλον. Υπό αμφισβήτηση τίθεται και η λειτουργία του παραρτήματος Ιεράπετρας του ΤΕΙ Κρήτης καθώς και άλλες υπηρεσίες που ήδη έχουν υποβαθμιστεί, όπως ο ΟΑΕΔ.

Με την ψήφιση του νέου μνημονίου και του αντίστοιχου προϋπολογισμού ολοκληρώνεται η οικονομική αφαίμαξη των Δήμων. Πέρα από τα μέτρα που οδηγούν σε φτωχοποίηση τους περισσότερους από μας, η υποχρηματοδότηση των Δήμων και οι προωθούμενες απολύσεις δεν θα υποβαθμίσουν περισσότερο τις ήδη υποβαθμισμένες υπηρεσίες αλλά θα καταστήσουν αναγκαστική την ιδιωτικοποίηση των περισσοτέρων από αυτές, όπως της ύδρευσης, της αποχέτευσης και της διαχείριση των απορριμμάτων. Οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές θα έχουν σοβαρές κοινωνικές συνέπειες και θα επιφέρουν άμεση εκτόξευση του κόστους για το Δημότη. Θεσμοθετείται επίσης οικονομική επιτροπεία για τους Δήμους που θα ελέγχει την εκτέλεση των προϋπολογισμών με ταυτόχρονη επιβολή δημοτικών φόρων, σε κάθε παρέκκλιση, μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Στην πραγματικότητα ολοκληρώνεται η αντιδημοκρατική μετατροπή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κρατικά παραρτήματα, ακυρώνοντας κάθε έννοια αυτοτέλειας και δημοκρατικής λειτουργίας.

Η δημοτική αρχή Αναστασάκη, όλο αυτό το διάστημα των δύο σχεδόν ετών που έχουν παρέλθει από την ανάληψη των καθηκόντων της, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα ιστορικά καθήκοντα της περιόδου.  Η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας που προέκυψε με συνένωση δύο προηγούμενων δημοτικών αρχών και της τελευταίας νομαρχιακής, και στηρίχτηκε από τις  κομματικές παρατάξεις που επιβάλλουν σήμερα την πολιτική των μνημονίων στη χώρα μας, δυστυχώς απέδειξε τα δύο τελευταία χρόνια ότι δεν θέλει, ούτε μπορεί να αντισταθεί στην επίθεση που δέχεται ο Δήμος, οι υποδομές του, οι πολίτες του. Αντίθετα είναι έτοιμοι να μετακυλήσουν το κόστος της λειτουργίας των δομών του Δήμου στους δημότες, παραδίδοντας παράλληλα μαθήματα «ρεαλισμού» σε όποιον αντιδρά, στην ουσία είναι απλά κήρυκες της δουλοφροσύνης.

Οι Πολίτες εν Δράσει θεωρούμε ότι πρέπει να αγωνιστούμε για την ακύρωση των σχεδίων εξαθλίωσης της κοινωνίας και ξεπουλήματος του τόπου μας. Ήδη πολλοί Δήμοι σε όλη τη χώρα αντιδρούν ουσιαστικά με κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

Σωτήρες δεν υπάρχουν, η ελπίδα βρίσκεται στην ίδια την κοινωνία. Καλούμε τους πολίτες Ιεράπετρας και Μ.Γιαλού σε ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 25/11/2012 και ώρα 6:30μμ στην αίθουσα «Μαρία Λιουδάκη» ώστε να συναποφασίσουμε και να οργανώσουμε, συλλογικά και ισότιμα, την αντίστασή μας.

Επιτροπή Τύπου

Advertisements

Written by politesiermg

16/11/2012 στις 11:32 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: