Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Ορκίστηκε ο νέος δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής μας παράταξης

leave a comment »

Ιεράπετρα 19/11/2012

Σήμερα, 19/11 έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Ιεράπετρας, εξαντλώντας όλα τα χρονικά περιθώρια που ορίζει ο νόμος, η αίτηση παραίτησης της επικεφαλής της παράταξης μας, Αλίκης Ξανθάκη, για λόγους εγκυμοσύνης και υγείας.

Στη σχετική συνάντηση που έγινε στο γραφείο του δημάρχου, παρουσία του νέου επικεφαλή της παράταξης, Μιχάλη Μαχαιρά και του νέου δημοτικού συμβούλου, Χριστόφορου Σφακιανάκη, ολοκληρώθηκε και η πολιτική ορκομωσία του δεύτερου («Ορκίζομαι στον κυρίαρχο λαό και στο ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος»).

Αμέσως μετά, ο νέος δημοτικός σύμβουλος έκανε την εξής σύντομη δήλωση για τα τοπικά ΜΜΕ:

«Η Αλίκη, με τη ενεργή συμμετοχή της όλο το προηγούμενο διάστημα, συνέβαλε αποφασιστικά και έβαλε ψηλά τον πήχη στο στόχο που είχαμε θέσει εξαρχής, δηλαδή στο να βγουν στο προσκήνιο οι ίδιοι οι πολίτες και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα που δικαιούνται χωρίς να περιμένουν τους φωστήρες και τους «έμπειρους» πολιτικούς που μας έφεραν σε αυτό το χάλι.

Σήμερα, που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου, μετατρέπεται και τυπικά σε Ετεροδιοίκηση και μακρύ χέρι της πολιτικής της Τρόικας, δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από μια ετεροχρονισμένη δημοτική αρχή που αρκείται να χαράσσει λεκτικές «κόκκινες γραμμές» και είναι έξω από τις επιθυμίες και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Σήμερα, μετά από 3 χρόνια εφαρμογής των μνημονίων, τους μεγάλους αγώνες που έδωσε ο λαός μας στη χώρα και τοπικά, το αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών, η ανάγκη για χειραφέτηση, δημοκρατία και ανατροπή αυτής της κατάστασης που έχει επιβληθεί, παραμένει.

Εμείς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε μαζί με την τοπική κοινωνία για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα επιβίωσης και αξιοπρεπούς ζωής και πιστεύουμε ότι μπορούμε να συμβάλλουμε στον πολιτικό αγώνα για την συνολική ανατροπή αυτής της κατάστασης για να οδηγηθούμε σε ένα Μετατροϊκανό ξέφωτο.»

Επιτροπή Τύπου

Advertisements

Written by politesiermg

20/11/2012 στις 10:32 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: