Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Συνάντηση των Πολιτών εν δράσει με Τοπικό Συμβούλιο και Φορείς του Μύρτους

leave a comment »

Mirtos

Αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης Πολίτες εν δράσει συναντήθηκε με μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Ναυτικού Ομίλου του Μύρτους την Τετάρτη 22/5/2013.

Πολίτες εν δράσει - ΜύρτοςΗ συζήτηση ήταν  ιδιαίτερα γόνιμη και ουσιαστική. Τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στις υποδομές (άμεση βελτίωση του εν λειτουργία Βιολογικού καθώς και μεταφορά του σε απόσταση απ’τον οικισμό,  αναγκαιότητα κατασκευής περιφερειακού δρόμου, επιτάχυνση κατασκευής τουριστικού λιμένα, πάρκιν, πρόσβαση στην παραλία για ΑμεΑ κ.α.), στην ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του τόπου (ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων με ασφαλείς προσβάσεις προς αυτούς, μνημείο για τους εκτελεσθέντες επί της ναζιστικής κατοχής κ.α.) καθώς και ζητήματα που αφορούν στην εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες του Δήμου με προεξάρχον το ζήτημα της καθαριότητας. Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν και τα ζητήματα που συνδέονται με την μεγάλη πυρκαγιά του 2012 (αντιπλημμυρικά έργα που επείγουν καθώς και προστασία της καμμένης περιοχής).

Το Μύρτος, πόλος έλξης για ποιοτικό τουρισμό,  με χαρακτηριστικά στον αντίποδα του μαζικού τουρισμού, μπορεί να αποτελέσει μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης και βάση συνολικού σχεδιασμού του Δήμου Ιεράπετρας με βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμου στόχους.

Οι Πολίτες εν δράσει, το επόμενο διάστημα, θα συνεχίσουν τις επισκέψεις στις τοπικές κοινότητες σε μια προσπάθεια αναλυτικότερης καταγραφής των προβλημάτων που τις απασχολούν και αποτελεσματικότερης παρέμβασης της δημοτικής κίνησης για την επίλυσή τους.

Advertisements

Written by politesiermg

23/05/2013 στις 10:46 πμ

Αναρτήθηκε στις Διάφορα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: