Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Οι Πολίτες εν δράσει για τις ελλείψεις τροφίμων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας

leave a comment »

Ιεράπετρα 26/5/2013

«Αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη μέριμνα και ενδιαφέρον τους βρεφονηπιακούς σταθμούς», Δήλωση Αναστασάκη τον Σεπτέμβρη του 2011

«Αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη μέριμνα και ενδιαφέρον τους βρεφονηπιακούς σταθμούς», δήλωση Αναστασάκη τον Σεπτέμβρη του 2011

Σημαντικές ελλείψεις σε τρόφιμα στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα βρέφη και νήπια να σιτίζονται αποκλειστικά με ρύζι, φακές και μακαρόνια, χωρίς ψωμί, λαχανικά, φρούτα και κρέας. Και όλα αυτά με τη χρήση τροφίμων που προορίζονταν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου!

Επιχειρείται απ’τη Δημοτική Αρχή και τον Πρόεδρο Γ. Λαθουράκη του Νομικού Προσώπου ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α., να δικαιολογηθεί η κατάσταση με το γεγονός ότι κηρύχθηκαν άγονοι οι διαγωνισμοί που πραγματοποιήθηκαν για την προμήθεια τροφίμων.

Αλήθεια αναρωτιόμαστε αν υπάρχει πολίτης που να καλύπτεται από τέτοιου είδους δικαιολογίες για την ελλιπή σίτιση βρεφών και νηπίων!

Η πραγματικότητά είναι ότι η Δημοτική Αρχή αφενός στήριξε την αντιδημοκρατική και καταστροφική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και την οικονομική αφαίμαξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφετέρου αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι προτεραιότητες της δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουμε.

Δύο αμείλικτα και συγκεκριμένα ερωτήματα:

  1. Την προηγούμενη Τρίτη, 21/5, πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ Ιεράπετρας. Τι πραγματικά εμπόδιζε τη Δημοτική Αρχή να θέσει το θέμα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση; Αντί λοιπόν να αναδειχθεί το πρόβλημα της σίτισης των παιδιών, ώστε να αναζητηθεί λύση, απέκρυψαν ανεύθυνα την κατάσταση, χρησιμοποιώντας τα αποθέματα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τα οποία συγκεντρώνονται με εθελοντική προσφορά για να βοηθηθούν άποροι συνδημότες μας.
  2. Με ποιο θράσος επικαλούνται τη γραφειοκρατία και την εποπτεία, που έχει επιβληθεί στα πλαίσια του Καλλικράτη, τον οποίο στήριξαν με πάθος, ενώ παράλληλα ουδέποτε τον κατήγγειλαν δημοσίως με τρόπο ουσιαστικό, κινητοποιώντας παράλληλα την τοπική κοινωνία ώστε να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικά τη μνημονιακή πολιτική;

Παρόμοια ολιγωρία έχει επιδείξει η Δημοτική Αρχή σε πολλά άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως το ότι μένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι, χωρίς καν να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές (με αποτέλεσμα να χάσει ο Δήμος την ασφαλιστική ενημερότητα), με την αποψίλωση του προσωπικού σε κρίσιμης σημασίας υπηρεσίες όπως της καθαριότητας κ.α. Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύεται απρόθυμη να αναδείξει και να αντιπαλέψει οποιοδήποτε ζήτημα άπτεται της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής που οδηγεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικά, και τον Δήμο μας συγκεκριμένα, σε αδιέξοδο.

Όσον αφορά τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής: Το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις, όπως της αυθαίρετης διάνοιξης δρόμου σε αναδασωτέα έκταση, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε επείγουσα ανάγκη, ακόμα και των λίγων που εξυπηρετήθηκαν, και όπου παρακάμφθηκε κάθε νόμιμη διαδικασία. Σ’αυτήν την περίπτωση υπήρχε «λύση»…

Προσωπικά ο κ. Αναστασάκης έχει επιλέξει να είναι Δήμαρχος ο οποίος διατηρεί προσωπικό οδηγό, προσωπικό που απασχολείται κυρίως με την προβολή της δραστηριότητάς του, προμηθεύτηκε καινούργιο ΙΧ, παρά τις έντονες αντιδράσεις της μειοψηφίας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι όσον αφορά στις προτεραιότητές του, λύσεις υπάρχουν. Για τα τρόφιμα των παδιών… όχι!

Πολίτες εν δράσει

Advertisements

Written by politesiermg

26/05/2013 στις 9:48 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: