Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Ο αγώνας για το Νοσοκομείο μας και τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία συνεχίζεται! Κατώτερη των περιστάσεων η Δημοτική Αρχή

leave a comment »

Παλιότερη συγκέντρωση για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας (26 Μαϊου 2011)

Παλιότερη συγκέντρωση για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας (26 Μαϊου 2011)

Ιεράπετρα, 7/10/2013

Τη Δευτέρα 7/10 πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ Ιεράπετρας, με θέμα τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Η μονοθεματική συνεδρίαση αποτελούσε αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας και 45 Συλλόγων της περιοχής που το συνυπέγραψαν. Το αίτημα κατατέθηκε και έγινε δεκτό απ’τη Δημοτική Αρχή πριν 20 ημέρες. Να τονίσουμε ότι η τελική απόφαση για την πραγματοποίησή της πάρθηκε μετά από επίσκεψη – διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε από Συλλόγους και την Επιτροπή Αγώνα την Παρασκευή 5/10 καθώς μέχρι τότε δεν υπήρχε καμία εξέλιξη.

Η συνεδρίαση ορίστηκε για τη Δευτέρα και ώρα 10:00πμ, με αποτέλεσμα να καταστεί δυσχερής η συμμετοχή του κόσμου. Αντί να επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή, που στην πραγματικότητα αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε θετική εξέλιξη, μπήκαν εμπόδια καθώς λόγω μέρας και ώρας πολλοί πολίτες που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν αδυνατούσαν να το πράξουν.

Απαράδεκτες ήταν οι απουσίες τόσο των εκπρόσωπων της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης,  που είχαν κληθεί, όσο και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου κ.Νικολαράκη, με αποτέλεσμα να μην ενημερωθούμε απ’τον ίδιο για την πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου για την περίθαλψη στο Νομό.

Αρκετά ΜΜΕ αναπαράγουν ότι το ΔΣ Ιεράπετρας πήρε απόφαση για πραγματοποίηση συλλαλητηρίου. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει καθώς δεν διεξήχθη καμία ψηφοφορία για το θέμα. Απλά ο Δήμαρχος τάχθηκε στην τελική τοποθέτησή του υπέρ της πραγματοποίησής του.

Αυτό που έγινε είναι ότι καταψηφίστηκε η πρόταση της Επιτροπής Αγώνα που περιελάμβανε, πέρα απ’την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου, το κλείσιμο επ’αόριστον του Δήμου στην περίπτωση που δεν δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου μας ή αν έχουμε αρνητικές εξελίξεις με την κατάρτιση του νέου «χάρτη υγείας». Αυτή ήταν και η πρόταση που υποστηρίξαμε ως Πολίτες εν δράσει.

Ενδεικτικό της στάσης της πλειοψηφίας είναι ότι αποχώρησαν απ’την αίθουσα, ενώ εκκρεμούσε η ψήφιση της πρότασης της Επιτροπής Αγώνα. Μόνο μετά από τις επίμονες διαμαρτυρίες μας, επέστρεψαν στην αίθουσα δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης, οι οποίοι τελικά την καταψήφισαν.

Ακόμα και την πιο κρίσιμη περίοδο για το μέλλον του Νοσοκομείου μας, η δημοτική αρχή επιλέγει την κωλυσιεργία, τους χαμηλούς τόνους, τα μαθήματα «ρεαλισμού» προς τον λαό της περιοχής μας που εδώ και 3 χρόνια αγωνίζεται για το αυτονόητο: να έχει υπηρεσίες δημόσιας δωρεάν υγείας στον τόπο του! Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι αρκετές κρατικές υπηρεσίες έχουν καταργηθεί τα τελευταία 2 1/2 χρόνια δυσχεραίνοντας κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα και επιφέροντας μεγάλο κοινωνικό κόστος.

Για μας, ο αγώνας για το Νοσοκομείο αποτελεί τη μητέρα των μαχών για το μέλλον της τοπικής κοινωνίας. Δυστυχώς σε αυτή την κρίσιμη περίοδο στο τιμόνι του Δήμου είναι μια Δημοτική Αρχή ταγμένη να μην δημιουργήσει πρόβλημα στην εκάστοτε κυβέρνηση ακόμα και όταν αυτό είναι απαραίτητο για να υπερασπιστούμε τον τόπο μας. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, κ. Αναστασάκης μοιάζει απλά να περιμένει να περάσει η μπόρα. Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση: ο ανυποχώρητος, ακηδεμόνευτος και δίκαιος λαϊκός αγώνας για το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου, για τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία γενικότερα, για το δικαίωμά μας στη ζωή και την προκοπή, όχι μόνο δεν θα υποχωρήσει, αλλά θα ενταθεί και θα είναι νικηφόρος!

Πολίτες εν δράσει

Advertisements

Written by politesiermg

07/10/2013 στις 10:02 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: