Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Αποχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Πολίτες εν δράσει απ’τη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ιεράπετρας για το 2014

leave a comment »

31 Οκτωβρίου 2013

Αποχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης Πολίτες εν δράσει απ’τη συνεδρίαση του ΔΣ Ιεράπετρας για τους Προϋπολογισμούς του Δήμου και της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α για το 2014, κάνοντας την παρακάτω δήλωση:

Κληθήκαμε σήμερα να αποφασίσουμε τον προϋπολογισμό του Δήμου Ιεράπετρας και του Νομικού Προσώπου ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. για το 2014.

Για την κατάρτιση των Προϋπολογισμών, προηγήθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες και προέγκριση των εισηγήσεων που έχουμε σήμερα μπροστά μας, απ’το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το ζήτημα δεν περιορίζεται πλέον στην υποχρηματοδότηση, με παράλληλη μετακύλιση του οικονομικού βάρους στους Δημότες, σε σημείο που ο Δήμος θα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υπηρεσίες που οφείλει να παρέχει.

Ουσιαστικά ολοκληρώνεται η αντιδημοκρατική αντιμεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ολοκληρώνεται η σταδιακή μετατροπή της σε κρατική υπηρεσία, περιορίζεται ασφυκτικά η δυνατότητα να αποφασίζουμε για τον τόπο μας. Στην ουσία, μας ζητείται να επικυρώσουμε με την ψήφο μας μια απόφαση που δεν έχουμε το δικαίωμα να καταψηφίσουμε. Όσες αναλύσεις και να γίνουν τώρα απ΄τη μεριά της δημοτικής αρχής και όσες δηλώσεις δυσαρέσκειας και να γίνουν για τις εξελίξεις, η πραγματικότητα είναι ότι στηριχθήκατε απ’τις πολιτικές δυνάμεις που έφεραν τα μνημόνια στη χώρα μας. Προωθήσατε την υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών στο Δήμο μας, είτε με ανοιχτή στήριξη των επιβαλλόμενων πολιτικών, είτε αρνούμενοι να πάρετε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και τη διεκδίκηση των αναγκαίων οικονομικών πόρων για τη κοινωνία μας.

 Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι κάποιος που δεν πιστεύει ότι είναι δυνατή η ριζική ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, δεν μπορεί και να εμπνεύσει, να δώσει κουράγιο, να προκαλέσει ή να συμμετέχει καν στη δημιουργία αυτοδιοικητικού μετώπου προς αυτή την κατεύθυνση. Πόσο μάλλον αν έχει την πεποίθηση, όπως ο κ. Αναστασάκης, ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υπομένουμε καρτερικά τις συνέπειες όσο καταστροφικές και αν είναι.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο εκλεχθήκαμε για να εκπροσωπήσουμε την κοινωνία στο ανώτατο δημοκρακτικά εκλεγμένο όργανο του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Όχι για να ενστερνιστούμε το ρόλο του εντολοδόχου της εκάστοτε κυβέρνησης.

Όχι για να σας παρακολουθούμε να αυξάνετε διαρκώς τα τέλη για τους συνδημότες μας, να προχωράτε σε κατασχέσεις λογαριασμών, να καταργείτε απαραίτητες δομές, να παραδίδετε σε ιδιώτες δημοτική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα ακριβότερες υπηρεσίες και χωρίς εργασιακά δικαιώματα για τους ανθρώπους που εργάζονται σ’ αυτές.

Αρνούμαστε λοιπόν να σηκώσουμε το χέρι μας, ακόμα και για να καταψηφίσουμε προϋπολογισμούς που όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας μας αλλά υπαγορεύτηκαν από τους διεθνείς τοκογλύφους χωρίς μάλιστα να δοθεί η μάχη για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης. Αποχωρούμε απ’τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας και καλούμε ολόκληρη την τοπική κοινωνία σε συστράτευση κατά των μνημονιακών πολιτικών.

Θεωρούμε ότι ο τόπος μας έχει το ανθρώπινο δυναμικό και πληρεί όλες τις αντικειμενικές προϋποθέσεις για προκοπή, ευημερία και πραγματικά δημοκρατική διαχείριση των κοινών υποθέσεων.

Σε αυτόν τον αγώνα θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Για τους Πολίτες εν δράσει,

οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Μαχαιράς Ιάκωβος

Μαχαιράς Μιχάλης

Σφακιανάκης Χριστόφορος

Advertisements

Written by politesiermg

31/10/2013 στις 8:14 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: