Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Το Δημοτικό Συμβ. Ιεράπετρας απαιτεί την άμεση και οριστική απομάκρυνση του ανεμολογικού ιστού απ’την κορυφή Καλόγηρος (Παπούρα) της Θρυπτής

leave a comment »

anemologikos[Απόφαση ΔΣ Ιεράπετρας 11/3/2014]

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας κατά τη συνεδρίασή του στις 11 Μαρτίου 2014, μετά από πρόταση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Μιχαήλ Μαχαιρά, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Με αφορμή την πρόσφατη εγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού στην κορυφή Παπούρα (Καλόγηρος) της Θρυπτής από την εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ»

Δηλώνουμε την απόλυτη εναντίωσή μας στην εγκατάσταση ΒΑΠΕ στον εν λόγω ορεινό όγκο και μάλιστα σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως natura 2000. Η σχεδιαζόμενη επένδυση, πάνω ακριβώς από τη διεθνούς φήμης χαράδρα του ΧΑ, του Μινωϊκού οικισμού του Αζοριά και του ιερού άλσους Καβουσίου με τις πανάρχαιες ελιές του και δίπλα στον παραδοσιακό οικισμό της Θρυπτής, θα οδηγήσει σε καταστροφή και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, θα δώσει ισχυρό πλήγμα στην οικονομία και την τουριστική κίνηση της ευρύτερης περιοχής.

Απαιτούμε, όλοι ενωμένοι, την άμεση και οριστική απομάκρυνση του ανεμολογικού ιστού και δεν θα ανεχθούμε την εγκατάσταση του πάρκου των 42MW των γιγάντιων ανεμογεννητριών.

Καλούμε όλους τους κατοίκους να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους συμμετέχοντας στην ειρηνική μουσική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή 23/3, 11.00 π.μ., στην κορυφή Καλόγηρος (Παπούρα) της Θρυπτής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

Advertisements

Written by politesiermg

19/03/2014 στις 2:54 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: