Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Συνάντηση των Πολιτών εν δράσει με τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας

leave a comment »

Ιεράπετρα, 27/3/2014

2014-03-26 12.30.23Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ευρείας αντιπροσωπείας της δημοτικής κίνησης Πολίτες εν δράσει με το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας.

Εκτενής ενημέρωση έγινε συνολικά για το έργο του ΤΟΕΒ από τον Πρόεδρο κ.Παπαδάκη Μανώλη, τον Ταμία κ. Μεντζάκη Γιάννη και τον Δ/ντη κ. Λιοντάκη Γιάννη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα απαραίτητα συμπληρωματικά έργα του Φράγματος Μπραμιανών, τα οποία δεν έχουν προχωρήσει παρά την ύπαρξη ολοκληρωμένων μελετών. Τα έργα αυτά είναι κρίσιμης σημασίας για την αύξηση της ποσότητας και τη βελτίωση της ποιότητας του νερού άρδευσης. Κοινή διαπίστωση, η ανάγκη καλής συνεργασίας Δήμου και ΤΟΕΒ για την εξασφάλιση πόρων αλλά και αλληλοϋποστήριξης σε κάθε επίπεδο. Αναφορά έγινε επίσης στην ανάγκη εκτέλεσης έργων εξωραϊσμού και ανάδειξης της τεχνητής λίμνης ως υδροβιότοπου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας, Μιχάλης Μαχαιράς, δήλωσε: «Ως δημοτική κίνηση θεωρούμε απαραίτητη την ουσιαστική στήριξη της αγροτικής παραγωγής και συνολικά του πρωτογενούς τομέα. Ο Δήμος, δυστυχώς, παρέμεινε σκανδαλωδώς απών, την πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του τόπου μας με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής, που μάλιστα διεκδικεί για μια ακόμα φορά να συνεχιστεί η ίδια καταστροφική πορεία.

Για να αλλάξει η κατάσταση, προαπαιτούμενο είναι η συνένωση δυνάμεων και η καλή συνεργασία μεταξύ Δήμου και του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας όπως και με κάθε φορέα της περιοχής μας. Ιδιαίτερα για το θέμα του νερού, δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης. Απ’τη μεριά μας θα συμβάλλουμε ουσιαστικά στην εξεύρεση πόρων για την ολοκλήρωση των έργων που αφορούν στο Φράγμα Μπραμιανών, του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου της περιοχής και θεμελιώδους σημασίας για κάθε παραγωγική δραστηριότητα.»

Γραφείο Τύπου

Advertisements

Written by politesiermg

27/03/2014 στις 5:43 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: