Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Ενημέρωση για την καθυστέρηση τοποθέτησης του πλωτού φράγματος στην Παχειά Άμμο

leave a comment »

Εικόνα

Ιεράπετρα, 2/7/2014

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με την καθυστέρηση της τοποθέτησης πλωτού φράγματος στην Παχειά Άμμο για την συγκράτηση και περισυλλογή των απορριμάτων από τον θαλάσσιο χώρο, οφείλουμε να ενημερώσουμε, εν συντομία, για την πραγματική πορεία των γεγονότων που έχουν σαν αποτέλεσμα να μην έχει τοποθετηθεί μέχρι σήμερα:

  1. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας στις 28 Μαΐου του 2013, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με ισχύ ενός έτους (από 1/6/2013 μέχρι 31/5/2014) μεταξύ του Δήμου Ιεράπετρας, του Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας και της Περιφέρειας Κρήτης που ανέλαβε και τη χρηματοδότηση με ποσό 25.000€. Η σύμβαση προέβλεπε την τοποθέτηση του πλωτού φράγματος, την περισυλλογή των απορριμμάτων που θα συσσωρεύονταν  στο πλωτό φράγμα και την απεγκατάστασή του στις 31/10/2013.
  2. Η απαιτούμενη έγκριση των περιβαλλοντικών όρων εκδόθηκε στις 22/10/2013 οπότε δεν υπήρχε δυνατότητα τοποθέτησης του κατά τη διάρκεια του 2013.
  3. Από τον Οκτώβρη του 2013, η απαραίτητη πλέον τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης ώστε να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του έργου στην τρέχουσα θερινή περίοδο ήρθε στο ΔΣ Ιεράπετρας στη συνεδρίαση της 26ης Ιουνίου του 2014 με αποτέλεσμα ήδη να έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Δυστυχώς, η κωλυσιεργία που επέδειξε η Δημοτική Αρχή δεν επέτρεψε μέχρι σήμερα την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των κατοίκων της περιοχής ενώ είχαν εξασφαλιστεί όλες οι προϋποθέσεις ώστε η τοποθέτηση του πλωτού φράγματος να γινόταν στην αρχή της θερινής περιόδου. Η εικόνα της αδιαφορίας συμπληρώνεται απ’το ότι το δίχτυ ήταν παρατημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα σε εξωτερικό χώρο με αποτέλεσμα να απαιτείται πλέον η επιδιόρθωσή του ώστε να  μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε το θέμα και θα παρέμβουμε όπου αυτό απαιτείται.

Γραφείο Τύπου

Advertisements

Written by politesiermg

02/07/2014 στις 12:36 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: