Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Τα θέματα που έθεσαν οι Πολίτες εν δράσει στο ΔΣ της 21ης Οκτωβρίου 2014

leave a comment »

Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Ιεράπετρα, 22/10/2014

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιεράπετρας των Πολιτών εν δράσει, έθεσαν τα παρακάτω θέματα στη συζήτηση προ ημερησίας διάταξης, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στις 21/10/2014 :

  1. Νοσοκομείο Ιεράπετρας: τέθηκε η πρόταση προς το ΔΣ, να εκδοθεί ψήφισμα στο οποίο αναφέρονται τα πάγια αιτήματα για τη σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου μας καθώς και διατυπώνεται δημόσια πρόσκληση προς τον Υφυπουργό κ. Πλακιωτάκη, τον Δ/τη της 7ης ΥΠΕ κ. Γρηγοράκη και τον Δ/τη των Νοσοκομείων του Λασιθίου, κ. Μακρονικολάκη, οι οποίοι δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για συμμετοχή σε μονοθεματική συνεδρίαση του ΔΣ Ιεράπετρας για το Νοσοκομείο. Η πρόταση υπερψηφίστηκε μετά από εκτεταμένη συζήτηση για το θέμα.
  2. Για την μελέτη του ΝΟΑΚ από Ιεράπετρα μέχρι Φέρμα: το έργο, όπως έχει σχεδιαστεί, δεν συνάδει με τον χαρακτήρα μιας περιοχής με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού λόγω των σημαντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει. Απαιτείται νέα μελέτη στην κατεύθυνση βελτίωσης του ήδη υπάρχοντος οδικού δικτύου.
  3. Ζητήματα προσβασιμότητας της πόλης της Ιεράπετρας: έγινε αναφορά στην ανάγκη ανακατασκευής – επιδιόρθωσης των ακατάλληλων ραμπών και στην ανάγκη τοποθέτησης προστατευτικών κιγκλιδωμάτων ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο του κλεισίματος τους από σταθμευμένα οχήματα. Πρόκειται για ζητήματα που μπορούν στις περισσότερες περιπτώσεις να αντιμετωπιστούν άμεσα από τις υπηρεσίες του Δήμου.
  4. Λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου: Ζητήσαμε την έγκαιρη ενημέρωση για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης καθώς για τα θέματα της συνεδρίασης της 21/10/2014, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ενημερώθηκαν μόλις μια μέρα πριν.

Γραφείο Τύπου

Advertisements

Written by politesiermg

22/10/2014 στις 9:31 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: