Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Πολίτες εν δράσει: Απαιτούμε την αποζημίωση των αγροτών μας!

leave a comment »

Ιεράπετρα, 14/12/2014

Η απώλεια των αγορών της Ρωσίας και της Ουκρανίας για τα προϊόντα πρώιμων κηπευτικών, έχει ήδη επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της περιοχής μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι τις προηγούμενες μέρες η τιμή για τα αγγούρια έφτασε μέχρι και τα 7 λεπτά το κιλό, με σοβαρό κίνδυνο στο εξής να μένουν αδιάθετα. Ο αγροτικός κόσμος της Ιεράπετρας και κατά συνέπεια ολόκληρη η περιοχή, θα βιώσουμε την οικονομική καταστροφή, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος και απόσβεσης της ζημιάς, που ήδη έχει συντελεστεί.

Συντασσόμενοι με τους αγροτικούς φορείς της περιοχής μας, απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει με αποφασιστικό τρόπο για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Καταστροφών της ΕΕ και την αποζημίωση για κάθε κιλό πρώιμων κηπευτικών, που πωλείται σε τιμές κάτω του κόστους παραγωγής. Απαιτούμε αυτό να γίνει, χωρίς καμία χρονοτριβή και κανένα γραφειοκρατικό εμπόδιο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα βιώσουμε τραγικές καταστάσεις, πολύ χειρότερες απ’ ότι βιώνουμε σήμερα.

Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι ο Δήμος με την μεγαλύτερη παραγωγή πρώιμων κηπευτικών σε ολόκληρη τη χώρα. Οφείλει όχι μόνο να σταθεί αλληλέγγυος στον αγροτικό κόσμο, αλλά να πρωτοστατεί για την επίλυση κάθε προβλήματος του κλάδου, ενώνοντας τη φωνή του με άλλους αγροτικούς Δήμους της Κρήτης. Οφείλει να καλέσει Βουλευτές, Ευρωβουλευτές και Κυβέρνηση, να πάρουν θέση και να δώσουν άμεσα λύση.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, δυστυχώς, φαίνεται να εξαντλεί την αγωνιστικότητα του στις απεργίες των Ναυτεργατών και σωπαίνει μέχρι σήμερα στο παρατεταμένο έγκλημα, που, λόγω κυβερνητικών επιλογών, συντελείται στις πλάτες μας.

Οι Πολίτες εν δράσει θα θέσουμε το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας της 15ης Δεκεμβρίου και καλούμε τους συμπολίτες μας σε αγωνιστική εγρήγορση.

Γραφείο Τύπου

Advertisements

Written by politesiermg

14/12/2014 στις 11:49 μμ

Αναρτήθηκε στις Διάφορα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: