Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Τα θέματα που έθεσαν οι Πολίτες εν δράσει στη συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στο ΔΣ Ιεράπετρας στις 15/12/2014

leave a comment »

Δημοτικό Συμβούλιο ΙεράπετραςΤα θέματα, που έθεσαν οι Πολίτες εν δράσει στη συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στις 15/12/2014.

Άμεση ανάγκη αποζημίωσης για τα πρώιμα κηπευτικά

Για το θέμα οι Πολίτες εν δράσει εξέδωσαν Δελτίο Τύπου από τις 14/12/2014, αναδεικνύοντας το πρόβλημα, αλλά και την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για την περιοχή μας.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει επίσημη απάντηση από τα στελέχη της διοίκησης της υγειονομικής περιφέρειας, αλλά και ούτε από τον Υφυπουργό και Βουλευτή Λασιθίου κ. Πλακιωτάκη, για τη συμμετοχή τους σε μονοθεματική συνεδρίαση του ΔΣ Ιεράπετρας για το Νοσοκομείο. Ρωτάμε: Πώς προτίθεται να αντιδράσει η Δημοτική Αρχή στην απαξιωτική αντιμετώπιση των κυρίων αυτών στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε ολόκληρο το λαό της Ιεράπετρας, που πολλάκις έχει κατέβει στο δρόμο αγωνιζόμενος για τη αξιοπρεπή λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Αγροτικό Ιατρείο Γρα Λυγιάς

Ο Δήμος έχει σταματήσει να καταβάλει το μίσθωμα για το χώρο, που στεγάζεται μέχρι σήμερα το Αγροτικό Ιατρείο, με ενδεχόμενο, ήδη απ’τη βδομάδα που διανύουμε, οι κάτοικοι να βρουν τις πόρτες κλειστές. Θεωρούμε απαραίτητο ο Δήμος να δώσει άμεσα λύση για την απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας του. Παράλληλα, απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για την καθαριότητα και τις απαραίτητες υποδομές στα Αγροτικά Ιατρεία ολόκληρου του Δήμου, καθώς η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο του Ερυθρού Σταυρού

Επανερχόμαστε στο θέμα για μια ακόμα φορά: ενώ η Δημοτική Αρχή έχει δεσμευτεί αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της να δώσει λύση στα έξοδα λειτουργίας του, μέχρι σήμερα δεν έχει πράξει κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση. Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες υγείας στους ανασφάλιστους κατοίκους της περιοχής μας και θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα.

Μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργεια από βιομάζα – διατύπωση άποψης για τις ΜΠΕ

Ο Πρόεδρος του ΔΣ οφείλει, όπως άλλωστε προβλέπει και ο Κανονισμός Λειτουργίας του ΔΣ, να ανταποκριθεί στο αίτημα των Δημοτών για επανεξέταση των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις Μονάδες Παραγωγής Ηλ. Ενέργειας από Βιομάζα στις θέσεις ΣΤΕΝΑΚΟΥΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΑΚΡΟΒΑΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΚΑΜΕΝΟ ΜΙΤΑΤΟ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙ και να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θίξαμε, επίσης, το ότι δεν ενημερώθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για το αίτημα των κατοίκων.

Λειτουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την εξασφάλιση κατάλληλου χώρου για τη λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής μας. Παράλληλα, οφείλουμε να διεκδικήσουμε την πλήρη στελέχωσή του, όπως προβλέπεται και στον ισχύοντα οργανισμό, με πέντε υπαλλήλους. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα λειτουργεί με τρεις υπαλλήλους, ενώ τις επόμενες μέρες επίκειται η συνταξιοδότηση της μιας.

Έλλειψη φωτισμού στην πόλη της Ιεράπετρας

Ελλιπής φωταγώγηση κεντρικών και μη δρόμων στην πόλη της Ιεράπετρας,μετά τις εργασίες υπογειοποίησης από τη ΔΕΗ, ενώ μάλιστα βρίσκονται και σε εξέλιξη έργα με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε σοβαρό κίνδυνο οι πεζοί.

Φράγμα Αποσελέμη

Το έργο ολοκληρώνεται, χωρίς να έχουμε πάρει σαν δήμος καμιά πρωτοβουλία, ούτε καν για ενημέρωση! Οι Πολίτες εν δράσει έχουμε αναδείξει, ήδη απ’την προηγούμενη δημοτική περίοδο, τα προβλήματα που ανακύπτουν για την περιοχή μας, αλλά και την παντελή έλλειψη διεκδίκησης στην κατεύθυνση διασφάλισης των συμφερόντων μας (προστασία υδάτινων πόρων, διεκδίκηση έργων κ.α.).

Ίδρυση ΤΟΕΒ Νέας Μάλλας

Το περιφερειακό γνωμοδοτικό συμβούλιο εγγειωβελτιωτικών έργων Κρήτης, έχει γνωμοδοτήσει θετικά, με ομόφωνη απόφασή του, για τη σύσταση ΤΟΕΒ στα χωριά Χριστός, Μάλλες και Μεταξοχώρι (έγγραφο της Περιφέρειας έχει κοινοποιηθεί στον Δήμο από 26/8/2014). Ο Δήμος Ιεράπετρας δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται από τη μεριά του. Γιατί δεν έχει προχωρήσει ο Δήμαρχος το θέμα, ούτε έχει απαντήσει στη σχετική επιστολή, που έλαβε στις 17/10/2014;

Οδικοί άξονες Ιεράπετρα – Φέρμα, Βιάννος – Ιεράπετρα και κόμβος Κεντριού

Επανερχόμαστε για μια ακόμα φορά: Ο Δήμαρχος έχει δεσμευτεί ότι θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση των κατοίκων, αλλά και συζήτηση στο ΔΣ. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα σε αυτήν την κατεύθυνση.

Advertisements

Written by politesiermg

16/12/2014 στις 11:45 μμ

Αναρτήθηκε στις Διάφορα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: