Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Τοποθέτηση της συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας Πόπης Ξανθάκη για τις Μονάδες Βιοαερίου

leave a comment »

POPHΗ τοποθέτηση της Πόπης Ξανθάκη για τις Μονάδες Βιοαερίου, στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας που πραγματοποιήθηκε στις 27/4/2015:

από τους χάρτες που συνοδεύουν τα έργα, προκύπτει ότι και στις δύο περιοχές, όπου θα κατασκευαστούν οι συγκεκριμένες μονάδες, υπάρχουν σε αρκετά μικρές αποστάσεις κατοικίες και καλλιεργήσιμες –καλλιεργούμενες εκτάσεις(θερμοκήπια).Επίσης η περιοχή γενικότερα αποτελεί τουριστική περιοχή και στη θέση Στενάκους φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά το ξενοδοχείο Όστρια.

Πιστεύω πως η όχληση των κατοίκων της περιοχής θα είναι αρκετά μεγάλη και γενικότερα θα έχει αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιοχής. Αρνητικές επιπτώσεις φοβάμαι πως θα υπάρχουν και στις καλλιέργειες των γύρω και κοντινών ακινήτων – θερμοκηπίων και ελαιόφυτων, αφού τα φυτικά υπολείμματα το μόνο σίγουρο είναι πως θα φέρουν αρκετές ασθένειες φυτών.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών και της Βαϊνιάς έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί προς το Δήμο και είναι αντίθετοι στην κατασκευή των συγκεκριμένων έργων. Πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε το θέμα με περισσότερη ευαισθησία λόγω των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στις καλλιέργειες των γύρω ακινήτων.

Να τονιστεί το γεγονός ότι η παραγωγή φυτικών υπολειμμάτων στην περιοχή μας από τα θερμοκήπια είναι καθαρά εποχική και του κατσίγαρου επίσης. Τον υπόλοιπο χρόνο πως θα λειτουργεί; Μήπως θα μεταφέρονται υπολείμματα από άλλες περιοχές; Σε μια τέτοια περίπτωση πως θα διασφαλιστεί ώστε να μην υπάρχουν συνέπειες στο περιβάλλον της δικής μας περιοχής;

Πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας ενεργειακός σχεδιασμός και οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ξεφυτρώνουν άναρχα οπουδήποτε, χωρίς στις περισσότερες περιπτώσεις να λαμβάνονται υπόψη σοβαρά θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τη φύση, τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής μας. Θα έπρεπε ο Δήμος μας να πρωτοστατήσει στην δημιουργία ενεργειακού χάρτη της περιοχής μας.

Για όλους αυτούς τους  λόγους είμαι αντίθετη με την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων.

Παρατίθεται και το επίσημο πρακτικό της απόφασης για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των εν λόγω μονάδων: 23ο Θέμα ΜΠΕ ΜΟΝΑΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ.

Advertisements

Written by politesiermg

05/05/2015 στις 11:27 πμ

Αναρτήθηκε στις Διάφορα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: