Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Ανεπαρκής και γενικόλογη η απάντηση του Δημάρχου στο θέμα του 2ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας

leave a comment »

DSC01127

Ιεράπετρα, 7/5/2015

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Καλαντζάκης, υπεκφεύγει των συγκεκριμένων ερωτημάτων που τέθηκαν σχετικά με την επιδιωκόμενη μετεγκατάσταση του σταθμού ΚΤΕΛ σε δημοτικό οικόπεδο, όμορο του 2ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας.

Η Δημοτική Αρχή γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν προβλέπεται αδειοδότηση λειτουργίας σταθμού ΚΤΕΛ δίπλα σε σχολική μονάδα. Παρόλα αυτά προχώρησε στην παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου – φιλέτου, μάλιστα με όρους χαριστικούς, αρνούμενη να εξετάσει το θέμα που προκύπτει σχετικά με το Νηπιαγωγείο, αν και επισημάνθηκε εγκαίρως από σύσσωμη τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτό που θα ήταν αδιανόητο για τον κάθε πολίτη, δηλαδή η αμφισβήτηση της οικοδομικής νομιμότητας του νηπιαγωγείου, πραγματοποιείται σήμερα από τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο. Ακόμα και σήμερα, μετά την αποκάλυψη του εγγράφου του αρμόδιου Αντιδημάρχου με το οποίο αιτείται στην Υπηρεσία Δόμησης την ανάκληση της οικοδομικής άδειας της σχολικής μονάδας, ο κ. Καλαντζάκης δεν μας ενημερώνει για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής. Μεθοδεύουν την μετεγκατάσταση του σχολείου; Σε ποιο χώρο και με τι οικονομικούς πόρους; Η Δημοτική Αρχή έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του τόπου και των παιδιών μας, ή να προωθεί τα συμφέροντα μιας Ιδιωτικής, μετοχικής κερδοσκοπικής επιχείρησης;

Ο κ. Καλαντζάκης, δυστυχώς, αντί απάντησης, αρκέστηκε  να προχωρήσει σε μια γενικόλογη διακήρυξη προθέσεων, υποβαθμίζοντας στην ουσία τα σοβαρά θέματα που προκύπτουν απ’ τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής.

Η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας αλλά και η αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων που έχουμε ως περιοχή, απαιτούν μεθοδικότητα και σφαιρική εξέταση όλων των παραμέτρων των ζητημάτων που καλούμαστε να διαχειριστούμε.

Η προχειρότητα και ο αδιαφανής τρόπος λήψης αποφάσεων, δεν αποτελούν στοιχεία μιας νέας πορείας αλλά επανάληψη παλιών πρακτικών που πρέπει να ξεπεράσουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εν αναμονή ουσιαστικών απαντήσεων,
Μιχάλης Μαχαιράς
Δημοτικός Σύμβουλος Ιεράπετρας, επικεφαλής Πολιτών εν δράσει

Advertisements

Written by politesiermg

07/05/2015 στις 5:11 μμ

Αναρτήθηκε στις Διάφορα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: