Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Εκ νέου τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Πολίτες εν δράσει για το θέμα του 2ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας

leave a comment »

Ιεράπετρα, 11/5/2015

Αγαπητέ Θεοδόση,

δυστυχώς, το έγγραφο του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών προς την Υπηρεσία Δόμησης με το οποίο αιτείστε την ανάκληση της οικοδομικής άδειας του  2ου Νηπιαγωγείου δεν αποτελεί «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» αλλά γεγονός.

Γεγονός επίσης είναι ότι σταθμός ΚΤΕΛ σε οικόπεδο όμορο σχολείου δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί βάσει της νομοθεσίας που ισχύει.

Έγγραφο Λουτσέτη προς Πολεοδομία

Η Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας αιτείται την ανάκληση της Οικοδομικής Άδειας του κτιρίου του 2ου Νηπιαγωγείου

Η απλή λογική υποδεικνύει ότι ο μόνος νόμιμος τρόπος να εκδοθεί άδεια λειτουργίας του σταθμού είναι μετά από μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου.

Αυτό το σοβαρό πρόβλημα προέκυψε απ’τον ανεύθυνο και πρόχειρο τρόπο με τον οποίο χειριστήκατε, ως Δημοτική Αρχή, το θέμα της παραχώρησης δημοτικού οικοπέδου στην ΚΤΕΛ Ηρακλέιου – Λασιθίου ΑΕ. Αρνηθήκατε πεισματικά, κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, να εξεταστούν τα ζητήματα που προέκυπταν  για το 2ο Νηπιαγωγείο. Αντί της ανοιχτής συζήτησης, επιλέξατε να ζητήσετε «εν κρυπτώ» την ανάκληση της οικοδομικής άδειας του σχολικού κτιρίου.

Δυστυχώς, συνεχίζετε να μην τοποθετείστε για το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης του Νηπιαγωγείου και αρκείστε να διαβεβαιώνετε αόριστα ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου. Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, επιλέγετε να παίζετε με τις λέξεις.

Ευλόγως λοιπόν οι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής προκαλούν ανησυχία  και στον πιο καλόπιστο πολίτη σχετικά με τις προθέσεις σας. Προκαλούν ανησυχία και στον Σύλλογο Διδασκόντων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Μαρία Λιουδάκη», ο οποίος με ανακοίνωσή του καυτηριάζει τους χειρισμούς σας. Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Άστοχη λοιπόν θεωρώ την απόπειρα να προσδώσετε προσωπική διάσταση στο θέμα, όπως και να χαρακτηρίσετε «στείρα αντιπολίτευση» την απαίτηση για ουσιαστικές απαντήσεις σε ένα υπαρκτό και πολύ σοβαρό ζήτημα.

Οι «Πολίτες εν δράσει» δίνουμε καθημερινά μάχες για το νοσοκομείο, το ΤΕΙ και όλα τα θέματα που αφορούν στο Δήμο μας, με αποκλειστικό γνώμονα την υπεράσπιση του Δημοσίου Συμφέροντος και την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας. Η συγκεκριμένη μάχη αφορά στο 2ο Νηπιαγωγείο.

Δυστυχώς οι χειρισμοί σας βάζουν σε περιπέτεια μια σχολική μονάδα. Ελπίζω, έστω και τώρα, να πρυτανεύσει η λογική και η υπευθυνότητα. Να ανακαλέσετε την αίτηση που αφορά στην ανάκληση της οικοδομικής άδειας του σχολείου και να επανεξεταστεί συνολικά το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μιχάλης Μαχαιράς
Δημοτικός Σύμβουλος Ιεράπετρας, επικεφαλής Πολιτών εν δράσει

Advertisements

Written by politesiermg

11/05/2015 στις 12:50 πμ

Αναρτήθηκε στις Διάφορα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: