Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Απαιτούμε άμεσες λύσεις για το Νοσοκομείο μας! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία!

leave a comment »

Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας συνεδρίασε στις 27 Μαρτίου του 2015 με μοναδικό θέμα τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα:

Εκφράζουμε την αγανάκτηση ολόκληρης της Τοπικής Κοινωνίας για την συνεχιζόμενη υπολειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και τη στέρηση του αναφαίρετου δικαιώματος όλων στη Δημόσια  Δωρεάν Υγεία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1.  Αποκλειστικά Δημόσιο, ενιαίο, Δωρεάν για όλους σύστημα υγείας.
  2. Επαρκής χρηματοδότηση του Νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση της συμμετοχής των ασθενών σε εξετάσεις και φαρμακευτική δαπάνη.
  3. Νοσοκομείο Αυτοδιοίκητο και επαναφορά του Οργανισμού Εσωτερικής  Υπηρεσίας, που ίσχυε προ μνημονίων.
  4. Χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ως Νοσοκομείο Νοτιοανατολικής Κρήτης, καθώς εξυπηρετεί ολόκληρη την περιοχή από τον Γούδουρα μέχρι την Βιάννο, υπερβαίνοντας τα διοικητικά όρια του Δήμου και του Νομού.
  5. Προσλήψεις μόνιμου, Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Διοικητικού και λοιπού Προσωπικού, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Διεκδικούμε επίσης να δοθεί άμεση λύση από την 7η ΥΠΕ και το αρμόδιο Υπουργείο, στην υπολειτουργία του Μικροβιολογικού και του Ακτινολογικού, καθώς και την στήριξη της Παθολογικής Κλινικής, που παραμένει ουσιαστικά κλειστή πάνω από δύο χρόνια, με προσωπικό που ήδη υπηρετεί στις δομές υγείας ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κάλυψης των κενών με μόνιμο προσωπικό.

Τα περιθώρια αναμονής από την Κοινωνία προκειμένου να υλοποιηθούν όσα μέχρι σήμερα μας έχουν υποσχεθεί, έχει εξαντληθεί.

Επειδή πιστεύουμε ότι η 7η ΥΠΕ αν θέλει, μπορεί να δώσει λύσεις, καλούμε τον λαό της Ιεράπετρας σε δυναμική κινητοποίηση την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 και μετάβαση στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ στο Ηράκλειο, απαιτώντας άμεσες λύσεις που αφορούν στην λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Ο Δήμαρχος και οι επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων εξουσιοδοτούνται, συντονισμένα να κινηθούν προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να διεκδικήσουμε την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Οι Πολίτες εν δράσει καλούμε το λαό της Ιεράπετρας να στηρίξει δυναμικά την κινητοποίηση της Τετάρτης για το Νοσοκομείο μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία. Απαιτούμε άμεσες λύσεις στα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.

Advertisements

Written by politesiermg

09/06/2015 στις 7:41 πμ

Αναρτήθηκε στις Διάφορα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: