Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Μιχάλης Μαχαιράς: ο κ. Καλαντζάκης αδυνατεί να δικαιολογήσει την αδράνεια που επέδειξε

leave a comment »

Macheras

Ιεράπετρα 20/6/2016

Ο κ. Καλαντζάκης εξέδωσε ανακοίνωση για την κριτική που του άσκησα για την αδράνεια που επέδειξε στο ζήτημα του Νοσοκομείου τις τελευταίες κρίσιμες ημέρες. Συγκεκριμένα αναφέρθηκα στην αδράνειά του στο διάστημα από την κινητοποίηση στη ΔΥΠΕ μέχρι την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας. Η ανακοίνωση του Δημάρχου επιβεβαιώνει στην ουσία τα όσα υποστήριξα.

Οφείλω να θυμίσω ότι αμέσως μετά την κινητοποίηση των Γεραπετριτών στη ΔΥΠΕ την 1η Ιουνίου, έκανα δημόσια πρόσκληση για άμεση πραγματοποίηση σύσκεψης στο Δήμο με συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων, για την προετοιμασία μας ενόψει της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού. Όπως είχα αναφέρει, υπήρχαν σημαντικά προβλήματα που έπρεπε να ξεπεράσουμε, ώστε η Ιεράπετρα να διεκδικήσει αποτελεσματικά.

Το ίδιο αίτημα διατυπώθηκε προσωπικά στον κ.Καλαντζάκη και από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ, κ. Προϊστάκη.

Απέφυγα, όλο αυτό το διάστημα, να αναφερθώ συγκεκριμένα στις διαφωνίες μας με τη δημοτική αρχή, ακριβώς γιατί ζητούμενο ήταν η συνένωση δυνάμεων, καθώς οι κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο ήταν σε εξέλιξη. Έτσι δεν στάθηκα στις δημόσιες δηλώσεις αντιδημάρχου, που την τελευταία στιγμή αμφισβητούσε την ανάγκη της ίδιας  της προγραμματισμένης κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου!

Δεν αναφέρθηκα στις κορώνες του Δημάρχου στη ΔΥΠΕ ότι «θα μείνει ακόμα και μόνος», ενώ το ίδιο απόγευμα έκανε ό,τι μπορούσε να λήξει η κινητοποίηση, πριν ξεκαθαριστεί καν το ζήτημα της προκήρυξης των θέσεων μόνιμων Παθολόγων.

Λόγω της ανάγκης ανάδειξης του θέματος του Νοσοκομείου, δεν υπήρξε απ’τη μεριά μας παρέμβαση για το προγραμματισμένο 4ήμερο ταξίδι στη Γερμανία με την «Ελληνογερμανική Συνέλευση» του Φούχτελ, για το οποίο δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος δεν επέδειξε καμία διάθεση να ενημερώσει τους Δημότες.

Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, καθώς οι συγκεκριμένες συναντήσεις έχουν να κάνουν με την προώθηση των συμφερόντων των γερμανικών εταιρειών στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης με το πρόσχημα την παροχή τεχνογνωσίας.

Ζητούμενο μετά την κινητοποίηση στη ΔΥΠΕ, ήταν η συλλογική διαμόρφωση συγκεκριμένου στόχου και διεκδικητικής τακτικής, ενόψει της επίσκεψης του κ.Πολάκη. Κάτι τέτοιο, τελικά δεν επιτεύχθηκε παρά τις προσπάθειές μας.

Δυστυχώς ο κ. Καλαντζάκης αυτή τη συνεπή και υπεύθυνη στάση που τηρούμε ως δημοτική κίνηση, αντί να την εκτιμήσει, την εκλαμβάνει απλά ως ευκαιρία δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων και επικοινωνιακής διαχείρισης.

Αναφέρει ο κ.Καλαντζάκης: «οι απαιτούμενες συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας με αφορμή την επίσκεψη πραγματοποιήθηκαν». Η πραγματικότητα είναι ότι πραγματοποιήθηκε μόλις μια συνεδρίαση, χωρίς καμία προετοιμασία εκ μέρους της δημοτικής αρχής, τρεις μόλις ημέρες πριν την επίσκεψη του Υπουργού και ενώ μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο.

Αυτή τελικά ήταν και η απάντηση που έδωσε στα όσα υποστήριξα. Ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα έχουν γίνει απ’το 2014, στο επίμαχο ζήτημα για το οποίο του ασκήθηκε κριτική, κατέφυγε στην αοριστολογία και την παραπλάνηση.

Όσον αφορά στους χαρακτηρισμούς του κ.Καλαντζάκη, δεν μας αγγίζουν. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε σταθερά υπερασπιστεί το Νοσοκομείο μας, χωρίς να λείψουμε ποτέ από καμία μάχη.

Το ίδιο συνεχίζουμε να κάνουμε για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στον τόπο μας.

Μιχάλης Μαχαιράς

επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος της δημ.κίνησης «Πολίτες εν δράσει»

Advertisements

Written by politesiermg

20/06/2016 στις 5:19 μμ

Αναρτήθηκε στις Διάφορα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: