Πολίτες εν Δράσει

για το δήμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού

Ο Χριστόφορος Σφακιανάκης για την αποχώρηση των «Πολιτών εν Δράσει» απ’το ΔΣ για τον προϋπολογισμό

with one comment

Σφακιανάκης ΧριστόφοροςΣυνέντευξη που παραχώρησε την 1/11/2013 ο Χριστόφορος Σφακιανάκης, δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας με τους Πολίτες εν δράσει, στη Μαρία Τσαγκαράκη [ΗΧΩ FM] για το θέμα των Προϋπολογισμών Δήμου και ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α για το 2014 και την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων απ’τη συνεδρίαση του ΔΣ.

Μαρία Τσαγκαράκη: Εσείς αποχωρήσατε από το δημοτικό συμβούλιο χτες.

Σφακιανάκης Χριστόφορος: Εμείς δεν αποχωρήσαμε επειδή έλλειπε ο δήμαρχος να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Αν και πραγματικά υπήρχε ανάγκη να βρίσκεται σε μια τέτοια συνεδρίαση. Ο λόγος που αποχωρήσαμε ήταν μια καθαρά πολιτική στάση την οποία αναλύουμε και στην ανακοίνωση μας. Επί της ουσίας εμείς βάζουμε ένα συγκεκριμένο προσανατολισμό. Θεωρούμε ότι δε μπορεί να κουβεντιάζεται ένας προϋπολογισμός υπό τη δαμόκλειο σπάθη, υπό τον εκβιασμό επί της ουσίας του παρατηρητηρίου που έχει θεσπιστεί από την Τρόικα και από την κυβέρνηση που μας κυβερνάει.
Το παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ονομάζεται είναι το περίφημο άρθρο 4 του νομού 4111 που ψηφίστηκε αρχές του 2013, είναι συνεχεία στην ουσία του μνημονίου 2 που ορίζει ότι για τη διενέργεια προϋπολογισμών για το τι ενέργειες θα κάνει κάθε τοπική αυτοδιοίκηση, ποια έργα θα εντάσσει, πως θα κινείται, ποια θα είναι τα έσοδα του, ποια θα είναι τα έξοδα του και λοιπά, θα πρέπει να περνάει από την έγκριση του λεγομένου παρατηρητηρίου. Δηλαδή θεσπίζεται ένας φορέας ο οποίος θα ελέγχει με μεγάλη ακρίβεια και θα παρατηρεί την πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμών των δήμων.

[αναδημοσίευση από hxonews.gr]

Written by politesiermg

02/11/2013 στις 8:28 πμ

Ένα Σχόλιο

Subscribe to comments with RSS.

  1. !

    Nikos Kakoulakis

    03/11/2013 at 4:05 μμ


Σχολιάστε